Home

Vandaag

artikels 1419
gebruikers 104
pageviews 13039

Home » 

Verslaafd aan neusspray? Dit is de oorzaak en zó kom je ervan af


We kennen vast allemaal wel iemand die standaard een flesje neusspray op zak heeft. Ondanks dat we bij de apotheek en in de bijsluiter worden gewaarschuwd, gebeurt het tóch heel vaak dat je verslaafd raakt aan een neusspray. Ik moet toegeven: het heerlijk vrije en fris ademen door je neus is ook wel er-rug prettig. We raken gewend aan dat gevoel en wanneer we het wondergoedje niet in onze neus spuiten, krijgen we direct het idee dat onze neus vol zit en kunnen we niet lekker vrij ademen. En ja, daar gaat het dus mis.

We are all addicted to something that ruins us

Het gevoel van een verstopte neus wanneer je geen neusspray gebruikt, bevestigt KNO-arts Judith Smidt. Ze geeft aan dat ze patiënten tegenkomt die er makkelijk twee flesjes per dag doorheen snuiven. Verklaring: als ze het niet gebruiken, raakt hun neus verstopt.

Smidt zegt dat het verstopte gevoel wordt veroorzaak juíst doordat je zoveel neusspray gebruikt. Wanneer je maanden blijft spuiten, ontstaan er schaafwonden in je neusslijmvlies. Als reactie veroorzaken deze een chronische ontsteking die zorgt dat je slijmvlies opzwelt. Je voelt hem misschien al aankomen: het gezwollen neusslijmvlies is de reden dat je neus constant verstopt lijkt te zijn en je niet kunt stoppen met het spuiten van neusspray.

Zoals eigenlijk voor alle verslavingen geldt: het is mogelijk om af te kicken, alleen is dat wel lastig. Wanneer je namelijk stopt met het gebruiken van neusspray, zorgt het gezwollen slijmvlies voor een verstopte neus en krijg je geen lucht. Het best kun je de verslaving per neusgat aanpakken, zodat je in ieder geval door één neusgat kunt blijven ademen. Bereid je wel voor op een vervelende en lange herstelperiode, het kan namelijk maanden duren voordat het slijmvlies in je neus volledig is hersteld.

Shop de nieuwste items

Cartoon
OTTO
€99,99

Rainbow
BONPRIX
€28,99

Vai Vai
NOLTEN
€129,95

Guess
OTTO
€149,90

Myomy
NOLTEN
€139,95

Camps & Camps
DE BIJENKORF
€25,-

? Shop meer fashion in de STYLETODAY shop ?

LEES OOK:

Say cheese! Zó sta jij altijd mooi op de foto
Brazilian wax? Nee joh, laat staan die handel
Dít is de reden dat iedereen opeens kokosolie in de koffie doet

Bron: Linda Nieuws | Beeld: Getty Images

The post Verslaafd aan neusspray? Dit is de oorzaak en zó kom je ervan af appeared first on STYLETODAY.

Lees meer »

maandag 26 mrt 16u00
Tags: 
Gelezen: 181 | Genre: Blog | Prioriteit: normaal | Gezag: 3
Bron: Shopgirl.nl  
Rating: 
0
 
0

Gerelateerde rubrieken

 

Volg ons op Facebook en Twitter