Home

Vandaag

artikels 1369
gebruikers 78
pageviews 13709

Home » 

VUB-onderzoeker Philippe Kok ontdekt twee nieuwe kikkersoorten


VUB-onderzoeker Philippe Kok'Pristimantis jamescameroni ' en 'Pristimantis imthurni'. Zo heten de twee nieuwe kikkersoorten die VUB-onderzoeker Philippe Kok ontdekte in het noorden van Zuid-Amerika. In het Nederlands: de James Cameronkikker en de Imthurnikikker.

Naamgeving als huldeblijk

Met de opvallende benamingen brengt de onderzoeker hulde aan twee sterke persoonlijkheden, James Cameron en Evrard im Thurn. Die laatste was een Britse botanist van rond de vorige eeuwwisseling, en de eerste is uiteraard bekend voor zijn baanbrekende films en documentaires die, in de woorden van Philippe Kok, 'het publiek informeren over milieuproblemen'.

Bedreigde diersoorten

Kok ontdekte de nieuwe kikkersoorten op de tafelbergen van de 'Lost world' in het noorden van Zuid-Amerika. Vanwege hun zeer beperkte verspreiding worden ze meteen opgenomen op de IUCN lijst van bedreigde diersoorten.

Ook pluim voor VUB-richting 'herpetology' 

Dat precies een VUB-onderzoeker nieuwe kikkersoorten ontdekt, is geen toeval. De Vrije Universiteit Brussel biedt binnen de richting biologie immers een optie 'herpetology' aan. Die studie van amfibieën en reptielen, die in het Engels wordt gegeven, is uniek in de wereld en trekt studenten van over de hele wereld aan. Vandaar dat er ook een 'Nyctibatrachus vrijeuni' bestaat, wat zoveel betekent als de VUB-nachtkikker. 

Hieronder: de James Cameronkikker.

De James Cameronkikker

Lees meer »

woensdag 23 okt 17u50
Gelezen: 231 | Genre: Nieuws | Prioriteit: normaal | Gezag: 8
Bron: VUB  
Rating: 
0
 
0

Ons nieuws

Gelieve eerst in te loggen.

REACTIES (0)


Plaats reactie

Gebruikersnaam: Registeren
Wachtwoord: Wachtwoord vergeten?
Laat me gedurende 24 uur ingelogd blijven.
(Vink dit vakje niet aan als u gebruik maakt van een openbare of gedeelde computer.)

 
 

Volg ons op Facebook en Twitter