Home

Vandaag

artikels 1867
gebruikers 107
pageviews 27299

Home » 

"Sterkte van Verstappen heeft beslissing van Ricciardo beïnvloed"


Het is voorlopig de grote verrassing van het ‘silly season’ dit jaar, Daniel Ricciardo die zijn contract bij Red Bull niet verlengt en de overstap naar Renault maakt.

“Ik vermoed dat hij in zijn hoofd na vijf jaar het gevoel had een nieuwe uitdaging te moeten aangaan, nieuwe vooruitzichten te hebben,” aldus Horner. “Hij koos overduidelijk voor Renault, voor een team waarbij hij het gevoel had dat ze vooruitgang boeken.”

“Hij kent het ‘product’ Renault zeer goed van de tijd dat hij bij ons gereden heeft. Ik heb het gevoel dat hij binnen een kleinere omgeving een leidende rol wil opnemen.”

Volgens Christian Horner werd de keuze van Ricciardo voor Renault voor een groot deel ook beïnvloed door het feit dat Max Verstappen zijn teamgenoot is en dat Verstappen steeds sterker wordt.

“De strijd tussen hem en Max is zeer intens. Max wordt sterker en sterker en ik denk dat Daniel gewoon beslist heeft dat de tijd rijp was om het team te verlaten en iets anders te proberen.”

“Hij ziet Max op het vlak van snelheid en sterkte groeien en groeien en wil geen ‘ondersteunende’ rol op zich nemen,” aldus Horner;

“Niet dat onze rijders op een andere manier behandeld worden. Ik kan het niet met zekerheid zeggen maar ik heb het gevoel dat dit een groot deel mee de beslissing van Daniel heeft bepaald.”

Horner blijft de keuze van Ricciardo echter wel wat vreemd vinden, vooral omdat hij de overstap naar Renault maakt en niet naar Mercedes of Ferrari.

“Ik zou het kunnen begrijpen indien hij naar Ferrari of Mercedes ging. Maar dit is een enorm risico in deze fase van zijn carrière,” besluit Horner.

Lees meer »

vrijdag 10 aug 10u13
Tags: 
Gelezen: 105 | Genre: Blog | Prioriteit: normaal | Gezag: 0
Rating: 
0
 
0

Gerelateerde rubrieken

 

Volg ons op Facebook en Twitter