Home

Vandaag

artikels 384
gebruikers 110
pageviews 123306

Home » 

Sint vult schoentjes in Zennevallei

In de nacht van 5 op 6 december 2017 komt Sinterklaas op privé bezoek in de Zennevallei. Dat is ons zopas door diverse sociale media bevestigd. Hij is in onze contreien vergezeld door een Zwarte Piet, wiens aangezicht talloze zwarte vegen vertoont.  Behalve in ultra moderne loften en sjieke villa's, waar zelfs de rook nooit door de schouw gaat, zijn in de Zennevallei de schoorstenen  nog zwart berookt en beroet. Mag Piet ze nog gebruiken? Iemand ecologische of deontologische bezwaren? Nee toch.


In de Zennevallei leert de aloude traditie ook  aan de grote en aan de kleine kinderen dat de Sint een echte heilige is, welsiwaar wat aan de naïeve kant.Te braaf eigenlijk voor deze wereld, waarin de serieuze media elke dag nieuw, groter en onbedwingbaar  onheil  ontdekken. Daarom laat hij zich sinds mensenheugnis bijstaan door een lange slungel met onbestemde huidskleur; deze Zwarte Piet, zo hebben wij allemaal geleerd, is van dit atypische duo Klaas-Piet de eigenlijke baas. Hij doet zich wat onnozeler voor dan hij werkelijk is, maar legt het zo aan boord, dat de de Sint  finaal  in al zijn  onschuld precies doet wat hij, de zogeheten "knecht" graag wil.  Piet doet zich altijd voor als een strenge bestraffer, maar de kinderen groot en klein hebben in een mum van tijd door dat ook dat maar een façade is.

Twee goedzakken bij mekaar. Waar hebben we dat nog gezien?

En nu zijn er kwatongen die beweren dat Piet gediscrimineerd, gestigmatiseerd en vernederd wordt. Een sukkel van de ergste soort. Zelf nooit van gehoord. Maar de serieuze media zeggen dat het waar is. Niet te geloven. Zo dreigt een mooi kinderfeest een droeve dag te worden. Laat het niet gebeuren!

 

 


maandag 05 dec 19u27
Tags: 
Gelezen: 6544 | Genre: Nieuws | Prioriteit: normaal | Gezag: 0
Bron: RSW  
Rating: 
5
 
0
 

Volg ons op Facebook en Twitter