Home

Vandaag

artikels 0
gebruikers 108
pageviews 45651

Home » 

Halle -Sint vult schoentjes in Zennevallei

In de nacht van 5 op 6 december 2018 komt Sinterklaas op privébezoek in de Zennevallei. Dat is ons zopas door diverse sociale media bevestigd. Hij is in onze contreien vergezeld door een Zwarte Piet, wiens aangezicht talloze zwarte vegen vertoont.  Behalve in ultramoderne loften en sjieke villa's, waar zelfs de rook nooit door de schouw gaat, en in veel te hoge appartementsblokken in een kleine stad aan de Zenne, zijn in de Zennevallei de schoorstenen nog zwart berookt en beroet. Mag Piet ze nog gebruiken? Iemand ecologische of deontologische bezwaren? Nee toch.


 

In de Zennevallei leert de aloude traditie ook aan de grote en aan de kleine kinderen dat de Sint een echte heilige is, welsiwaar wat aan de naïeve kant en te braaf eigenlijk voor deze wereld, waarin de serieuze media elke dag nieuw, groter en onbedwingbaar onheil ontdekken. Daarom laat hij zich sinds mensenheugenis bijstaan door een lange slungel met onbestemde huidskleur; deze Zwarte Piet, zo hebben wij allemaal geleerd, is van dit atypische duo Klaas-Piet de eigenlijke baas. Hij doet zich wat onnozeler voor dan hij werkelijk is, maar legt het zo aan boord, dat de Sint finaal in al zijn onschuld precies doet wat hij, de zogeheten "knecht" graag wil.  Piet doet zich ook altijd voor als een strenge bestraffer, maar de kinderen groot en klein hebben in een mum van tijd door dat ook dat maar een façade is.

Twee goedzakken bij mekaar. Waar hebben we dat nog gezien?

En nu zijn er kwatongen die beweren dat Piet gediscrimineerd, gestigmatiseerd en vernederd wordt. Een sukkel van de ergste soort. Zelf nooit van gehoord. Maar de serieuze media zeggen dat het waar is. Niet te geloven. In heetgebakerd Holland zijn er al betogingen en straatgevechten van gekomen. Zo dreigt een mooi kinderfeest een droeve dag te worden. Laat het niet gebeuren in de Zennevallei. Piet en Sint en Wij, één Strijd. In multicolor alstublieft, of in Zwart-Wit voor de ouderen. Stop zonder pardon de discriminatie en vier de Sint, kameraden. De Stoomboot komt er al aan, al over de Vaart.

 

 


maandag 05 dec 19u27
Tags: 
Gelezen: 8181 | Genre: Nieuws | Prioriteit: normaal | Gezag: 0
Bron: RSW  
Rating: 
6
 
0
 

Volg ons op Facebook en Twitter