Home

Vandaag

artikels 303
gebruikers 111
pageviews 119110

Home » 

Satelliet:SES informeert bevolking in Ebola gebieden


Satelliet:SES informeert bevolking in Ebola gebieden

.

Veel kinderen in Sierra Leone kunnen door de Ebola-epidemie niet naar school omdat deze al maanden gesloten zijn. Met dank aan de radio en televisie krijgen ze nu toch weer onderwijs. Ook SES gebruikt de satelliet om inwoners van West-Afrika te informeren.

.

ses satellite.png

.

Het is dankzij kinderrechtenorganisatie Unicef en het ministerie van onderwijs in Sierra Leone dat dit mogelijk is. Via verschillende kanalen of op hun mobiele telefoon kunnen de kinderen les krijgen in Engels, wiskunde en maatschappijleer. Bovendien krijgen ze informatie over hygiëne, wat in de strijd tegen ebola van levensbelang is. Voor dat laatste zet ook SES zich in.

.

Satellietbedrijf SES heeft op diverse orbitale posities ook een beam die West-Afrika afdekt, juist het gebied waar Ebola heerst. Via de Astra 2F en de SES-5 heeft SES nu een informatiekanaal in de lucht gebracht. SES wil zich daarmee met eigen middelen actief inzetten om hulp te bieden in de strijd tegen de ziekte. Het educatieve kanaal is speciaal voor West-Afrika opgezet. Bijdragen op het kanaal komen uit diverse bronnen, waarbij SES zich baseert op het ministerie van gezondheid in Luxemburg. Unicef, Artsen zonder Grenzen en End Ebola Now werken er aan mee evenals bekende publieke figuren die uit de getroffen regio afkomstig zijn.

.

fight ebola.jpg

.

Het satelliet signaal van Fight Ebola is helaas niet in Europa zelf te ontvangen via de satelliet, het zit immers op de Afrika-beams, maar is wel te bekijken online via zowel www.ses.com, www.youtube.com als https://www.facebook.com/FightEbolaTV.

.

Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)

.

tijdsbalkje rood 

 

Lees meer »

zondag 30 nov 00u00
Gelezen: 7048 | Genre: Nieuws | Prioriteit: normaal | Gezag: 0
Rating: 
0
 
0
 

Volg ons op Facebook en Twitter