Home

Vandaag

artikels 3601
gebruikers 79
pageviews 37693

Home » 

RELLEN - Rellen na afloop van herdenkingsmars voor allochtone crimineel.


Rellen in Luik na afloop van herdenkingsmars voor doodgeschoten overvaller.
Een 250-tal mensen hebben deze namiddag deelgenomen aan een korte mars ter herdenking van Jordy Makono Kasavubu, een van de twee overvallers van een juwelier in Tilff. Na afloop van de manifestatie werd er keet geschopt door een dertigtal deelnemers. De politiediensten in Luik zijn overgegaan tot zeven administratieve aanhoudingen .
"Momenteel wordt onderzocht wie verantwoordelijk gesteld kan worden voor de schade aan een tiental geparkeerde auto's", aldus de woordvoerder van de Luikse politie.
Jordy Makono Kasavubu (18) werd op 2 november gedood toen hij samen met een 19-jarige kompaan een juwelier wilde overvallen in zijn woning in Esneux. De juwelier vuurde daarop in de richting van de twee overvallers, waarbij een van hen dodelijk geraakt werd.
Vrienden van de gedode overvaller riepen daarna via de sociale media op tot een herdenkingsmars. Die stoet vertrok rond 15 uur aan het funerarium waar het lichaam van Jordy ligt. Van daaruit trokken de deelnemers naar de nabijgelegen Place de l'Yser. Op kop liepen enkele jongeren die een t-shirt droegen met daarop een foto van de overvaller en het opschrift "Jordy assassiné, repose en paix" (Jordy vermoord, rust in vrede). De manifestatie, die door de Luikse burgemeester Willy Demeyer verboden werd, verliep in eerste instantie nog rustig.
Maar na afloop van de mars begonnen zo'n dertig jongeren met stenen te gooien. Ze liepen naar de Boulevard Sancy. Toen de relschoppers daar door de politie werden ingesloten, begonnen ze de voornaam van de doodgeschoten overvaller te scanderen, even later gevolgd door de kreten "moordenaar, moordenaar". Ze beschadigden ook geparkeerde wagens.
De massaal aanwezige politie moest met wapenstokken tussenbeide komen. Verschillende relschoppers werden gearresteerd. De familie van Jordy Makono Kasavubu verklaarde de rellen te betreuren. (bron:belga/kve)

Reactie: In de eerste plaats moet men een verboden optocht tegenhouden , en de verantwoordelijken oppakken en een tijd koud zetten. Dat het hier over moord zou gaan is belachelijk , dit was pure zelfverdediging  en  ja , de man heeft terecht voor rechten en beul gezorgd.. Beter zou men deze deelnemers die blijkbaar achter criminele feiten staan eens heel goed doorlichten , maar ja...in het kader van de allochtone pamper-golf kan dit niet.

Don Viona
Lees meer »

vrijdag 11 nov 21u48
Gelezen: 208 | Genre: Blog | Prioriteit: normaal | Gezag: 3
Rating: 
0
 
0

Ons nieuws

Gelieve eerst in te loggen.

Gerelateerde rubrieken


REACTIES (0)


Plaats reactie

Gebruikersnaam: Registeren
Wachtwoord: Wachtwoord vergeten?
Laat me gedurende 24 uur ingelogd blijven.
(Vink dit vakje niet aan als u gebruik maakt van een openbare of gedeelde computer.)

 
 

Volg ons op Facebook en Twitter