Home

Vandaag

artikels 4
gebruikers 105
pageviews 123385

Home » 

Preclerance voor USA

Preclearance naar Zaventem


 Tijdens het plenaire debat in de Kamer pleitte N-VA-volksvertegenwoordiger An Capoen voor een preclearance verdrag tussen België en de Verenigde Staten voor de luchthaven van Zaventem. Concreet worden hiermee douaneformaliteiten op de luchthaven afgehandeld voor het vertrek naar de Verenigde Staten. Wat leidt tot snellere luchtvaartconnecties met de VS en passagiers die bij aankomst even snel als een Amerikaanse burger de luchthaven kunnen verlaten.

An Capoen: “voorlopig is de luchthaven van Dublin de enige in Europa waarvoor deze deal bestaat, het heeft hen alvast geen windeieren gelegd. Uiteraard staan ook andere landen te springen voor deze regeling. De Nederlandse premier Rutte maakte gebruik van de korte tijd die hem werd gegund tijdens het onderhoud met president Trump om dit voor de luchthaven van Schiphol aan te vragen.”

Gelukkige klanten zorgen voor tevreden vliegmaatschappijen en een luchthaven die deze faciliteiten kan aanbieden zal uiteraard een competitief voordeel hebben ten aanzien van de omliggende. An Capoen: “de Vlaamse reiziger kan tegenwoordig kiezen uit een ruim aanbod aan luchthavens, niet alleen binnenlandse maar ook steeds meer buitenlandse, om te vertrekken. Hij zal kiezen voor de meest voordelige en snelle service. De minst aantrekkelijke luchthaven zal af te rekenen krijgen met vertrekkende maatschappijen en banenverlies, laat ons hopen dat dit niet Zaventem zal zijn.”

In de Kamer kreeg N-VA-Kamerlid Capoen dan ook over de volle lijn gelijk van minister Reynders. Hij gaf aan dat de onderhandelingen inderdaad nog lopende zijn. Het akkoord is van groot belang voor de nationale luchthaven en als coördinator zal hij zich blijven inspannen om dit akkoord alsnog binnen te halen.


donderdag 05 jul 18u46
Gelezen: 326 | Genre: Nieuws | Prioriteit: normaal | Gezag: 0
Bron: RSW  
Rating: 
0
 
0
 

Volg ons op Facebook en Twitter