Home

Vandaag

artikels 5306
gebruikers 75
pageviews 81515

Home » 

POLITIE - HASSELT - Update - Burgemeester Hilde Claes krabbelt terug.


Burgemeester Hasselt legt klacht neer bij Anticorruptiecel.
De Hasseltse burgemeester Hilde Claes heeft dit weekend diverse specialisten geraadpleegd om andermaal te reageren op de wantoestanden in het politiekorps Hazodi, die afgelopen donderdag aan het licht kwamen in de VRT-uitzending Panorama. "Mocht ik in een aantal zaken tot op heden niet voldoende geanticipeerd hebben, dan bied ik daarvoor mijn excuses aan", aldus Claes.
Ze zegt in een brief dat "een aantal mistoestanden nog niet hard genoeg werden aangepakt" en heeft daarom een reeks van nieuwe maatregelen aangekondigd. Zo heeft ze, na inderhaast bijeengeroepen vergaderingen met het schepencollege en de politieraad, beslist om morgen klacht neer te leggen bij de Anticorruptiecel van de federale gerechtelijke politie. "Die moet alle aantijgingen tot op het bot uitspitten," zegt Claes.
Ze kondigt ook een anoniem meldpunt en een ombudsdienst aan, voor mensen met klachten over de politie. Klokkenluiders zullen beschermd worden. De burgemeester zal ook een 'Actieplan Schoon Schip' opstellen, waarbij alle vergoedingen aan politiemensen eerst bij haar moeten gerapporteerd worden. Met de 4 klokkenluiders uit de Panorama-reportage wil ze "een vertrouwelijk gesprek om alle mistoestanden te bespreken."
Frappant is bovendien dat Claes na dit voorval een einde wil maken aan het afspiegelingscollege dat vandaag de stad Hasselt bestuurt. Ondanks de absolute meerderheid heeft de sp.a (al van in de regeerperiode van Steve Stevaert) vrijwillig schepenmandaten afgestaan aan CD&V, Open Vld en Groen!. Het gebrek aan oppositie zou de mistoestanden in de hand hebben gewerkt. "Dit afspiegelingscollege heeft zijn tijd gehad", aldus Claes. (bron:belga/kve)

Reactie: Terug krabbelen en vergeten heeft ze geleerd van papa.. maar dit zal voor velen die haar ontslag vragen niet genoeg zijn.. het stukje show die ze nu denkt temoeten opvoeren zal daar niks aan veranderen. Dit korps blijkt een "rotte" kop te hebben.. hem wegsnijden is de enige kans op herstel , en dit niet allen in Hasselt.

Don Viona
Lees meer »

zondag 09 okt 18u15
Gelezen: 525 | Genre: Blog | Prioriteit: normaal | Gezag: 3
Rating: 
0
 
0

Ons nieuws

Gelieve eerst in te loggen.

REACTIES (0)


Plaats reactie

Gebruikersnaam: Registeren
Wachtwoord: Wachtwoord vergeten?
Laat me gedurende 24 uur ingelogd blijven.
(Vink dit vakje niet aan als u gebruik maakt van een openbare of gedeelde computer.)

 
 

Volg ons op Facebook en Twitter