Home

Vandaag

artikels 2
gebruikers 112
pageviews 40575

Home » 

Oostvlaamse N-VA kandidaten voorgesteld

  N-VA stelt Oost-Vlaamse kandidaten voor


Anneleen Van Bossuyt en Matthias Diependaele stelden vandaag als lijsttrekkers de N-VA kandidaten voor Oost-Vlaanderen voor. Op 26 mei wordt een nieuw Vlaams en Federaal parlement gekozen. Met een opvallend jonge lijst onderscheidt de Oost-Vlaamse N-VA zich van de andere partijen.

Anneleen Van Bossuyt (lijsttrekker Kamer): “Het is geweldig om zo een jonge lijst te mogen aanvoeren. De gemiddelde leeftijd van onze kandidaten is 40 jaar, onze jongste kandidaat is 20 jaar. De partij blijft investeren in nieuw talent en geeft nieuwe gezichten de kans om zich te profileren.”

Matthias Diependaele (fractieleider Vlaams Parlement): “De voorbije vier jaar heeft de N-VA een verantwoord hervormingsbeleid gevoerd, een veiligheidscultuur opgebouwd, een streng maar rechtvaardig migratiebeleid gevoerd, over de kwaliteit van ons onderwijs gewaakt en onze Vlaamse identiteit en de waarden van de Verlichting verdedigd. Wij willen die geboekte vooruitgang verdedigen en verder veranderen. Wees maar gerust dat al onze kandidaten staan te popelen om aan de campagne te beginnen.”

De Oost-Vlaamse kandidaten willen de vooruitgang van Vlaanderen centraal zetten in hun programma. Van Bossuyt: “De klimaatverandering is niet meer weg te slaan van de politieke agenda, en dat is maar goed ook. Wij verkondigen geen doemverhalen maar we beloven ook geen luchtkastelen. De N-VA heeft een ijzersterk ecorealitisch antwoord. Wij zetten in op economische groei, kostenefficiënte maatregelen en innovatie. Op die manier willen we ook zorgen voor betaalbare, zekere en groene energie.”

Diependaele wijst op de ambitie van Vlaanderen om bij de topregio’s van Europa te horen. “We staan er reeds goed voor met een sterke Vlaamse economie. Maar als we de top 5 willen bereiken ligt er nog werk op de plank. Ons onderwijs is daarbij prioriteit nummer 1. Maar ook veiligheid en migratie blijven centraal op de agenda staan.”

Van Bossuyt en Diependaele kijken uit naar de campagne en willen zich als sterke ploeg aan de kiezer voorstellen.: “We zijn beide jonge ouders met een positieve kijk op de toekomst.. Het is leuk om als duo de lijsten te trekken. We willen samen met de volledige ploeg een positieve campagne brengen. Vlamingen mogen gerust wat trotser zijn. Wij trekken in elk geval vol enthousiasme de Oost-Vlaamse kar!”

De voorstelling van alle kandidaten vind je hier.


maandag 11 feb 19u18
Tags: 
Gelezen: 223 | Genre: Nieuws | Prioriteit: normaal | Gezag: 0
Bron: RSW  
Rating: 
3
 
0
 

Volg ons op Facebook en Twitter