Home

Vandaag

artikels 1982
gebruikers 102
pageviews 66837

Home » 

Jongerenuitwisselingsproject Polen


Jongerenuitwisselingsproject Polen

Van 31 juli tot en met 7 augustus 2015 brengt een groep tieners uit Krasnik een bezoek aan Ruiselede. Ze worden er opgevangen door de Ruiseleedse jongeren die in de zomer van 2014 Krasnik hebben bezocht. De ouders van onze jonge Ruiseledenaren werken aan het project mee als gastgezin en creëren een veilige omgeving voor hun Poolse logés. Tijdens het Polenbezoek organiseren we samen met de jongeren verschillende activiteiten in Ruiselede (een fietszoektocht, een sneukelwandeltocht, een Poolse filmvoorstelling, een spelnamiddag) en zijn we aanwezig tijdens de Molenfeesten. Daarnaast bezoeken onze tieners onder begeleiding van enkele van hun Poolse leerkrachten en de leden van het jumelagecomité ook heel wat boeiende Belgische steden en regio’s: Brugge, Brussel, Gent, de Westhoek, …

De jongeren zorgen ook voor een fotoverslag en zullen hun reacties en verslagen posten op de website die ze zelf hebben gemaakt: http://exchange-ruiselede.weebly.com/.

Het project wordt ook gepromoot via diverse gadgets: een notitieboekje voor onze deelnemers, een sleutelhanger, placemats, postkaartjes en een T-shirt.

Gadgets
Klik om te vergroten

De rode draad in de activiteiten van de editie 2015 is het motto ‘Belgische roots ~ Poolse invloed => Europese toekomst’. Daarom werd een subsidieaanvraag ingediend bij de Europese Unie. Onze aanvraag bij het programma ‘Eramus+’ kreeg een positief gevolg. 

Grote bezielers en betrokkenen bij het project zijn Schepen voor Internationale Zaken Marc De Muynck en de leden van het jumelagecomité: voorzitter William Coppens, Nele De Leersnyder, Frans Baetens, Patricia Gelaude, Veerle Lanssens en Liselore De Muynck. De administratieve begeleiding is in handen van de cultuurdienst. In Krasnik is de school ‘Zespol Szkol nr 1 w Krasniku’ onze partner met vooral leerkracht Joanna Kapuscinska als drijvende kracht. Uiteraard spelen de jongeren de hoofdrol.

Maak hier (pdf, 643.1 kB) al kennis met onze deelnemers.

Meer info via de cultuurdienst: cultuur@ruiselede.be of 051 70 84 20

Terug naar alle nieuws
Lees meer »

maandag 06 jul 23u11
Gelezen: 656 | Genre: Nieuws | Prioriteit: normaal | Gezag: 10
Bron: Ruiselede  
Rating: 
0
 
0
 

Volg ons op Facebook en Twitter