Home

Vandaag

artikels 1
gebruikers 110
pageviews 17145

Home » 

Je eigen fiets herstellen langs de F3 kan vanaf nu

Fietsherstelzuilen langs fietssnelweg Leuven-Brussel


De provincie Vlaams-Brabant plaatste herstelzuilen langs de fietssnelweg Leuven-Brussel (F3). Aan het station van Herent, Erps-Kwerps en Kortenberg kunnen fietsers voortaan hun banden oppompen en kleine herstellingen aan hun fiets doen.

Vorig jaar werd de F3 volledig bewegwijzerd zodat de fietser de fietssnelweg eenvoudig kan volgen en herkennen. Nu  komen daar ook enkele herstelzuilen bij. Zo heeft fietser de mogelijkheid om zelf kleine herstellingen te doen. Een zadel bijregelen, een rem aanspannen of een band bijpompen kan nu gemakkelijk onderweg”

 

De zuil bevat een ingebouwde fietspomp met manometer en verloopnippels voor verschillende soorten banden. En ook een set gereedschappen, zoals schroevendraaier plat en kruis, verstelbare tang, 2 bandenlichters, een inbussleutelset, steeksleutel 8/10 en steeksleutel 13/15.

 Op de verzadigde as Leuven-Brussel biedt de fietssnelweg voor pendelaars richting Brussel of Leuven een filevrije en stressvrije oplossing. Naast routebegeleiding beschikt de fietser nu ook deze servicepalen aan in Herent, Erps-Kwerps en Kortenberg. In een volgende fase werken we nog aan informatieborden. In 2016 ontwikkelden de provincies een herkenbaar logo voor fietssnelwegen en kreeg iedere fietssnelweg een uniek nummer. Dit logo en de unieke nummers vormen de basiselementen voor talrijke bouwstenen die de fietssnelwegen herkenbaar en leesbaar moeten maken.

Ook de andere Vlaamse provincies rollen het fietssnelwegenlogo uit op verschillende fietssnelwegen.

 De herstelzuilen op de F3 worden gerealiseerd met middelen van de provincie Vlaams-Brabant en het Europese Interreg-project CHIPS. Binnen CHIPS werken de provincie Vlaams-Brabant, de stad Leuven en de gemeenten Herent, Kortenberg en Zaventem, aan een betere zichtbaarheid, samenhang en aan het comfort van de F3-fietssnelweg.


maandag 11 mrt 11u56
Tags: 
Gelezen: 252 | Genre: Nieuws | Prioriteit: normaal | Gezag: 0
Bron: RSW  
Rating: 
1
 
0
 

Volg ons op Facebook en Twitter