Home

Vandaag

artikels 0
gebruikers 111
pageviews 34087

Home » 

Halle - Stadszuilen tegen Hondendrollen

 Halle plaatst vijftien hondenpoepzuilen waar baasjes de uitwerpselen van hun huisdier in kwijt kunnen.  Blijkbaar een druppel op een hete plaat en er zullen er dus nog vele tientallen moeten volgen. Kostprijs van deze glimmende roestvrij stalen bouwsels is ons onbekend.  Gratis kunnen ze niet zijn.


“Hondenpoep is één van de grootste ergernissen van Vlamingen en dat is in Halle niet anders,” denkt het stadsbestuur. “Dat blijkt uit het aantal klachten dat we jaarlijks ontvangen. In 2018 werd daarom een proefproject opgestart met drie hondenpoepzuilen. Die werden geplaatst op het pad dat de Tramstraat verbindt met de Beertsestraat. Het proefproject bleek succesvol te zijn. Het wandel- en fietspad lag in het verleden regelmatig bezaaid met hondenpoep. Maar sinds de hondenpoepzuilen er staan, ruimen hondeneigenaars sneller de uitwerpselen van hun beestje op.Afbeeldingsresultaat voor hondenpoepzuil

De stad breidt daarom het project uit en koopt nog eens twaalf hondenpoepzuilen aan. Zeven ervan zullen geplaatst worden aan de verschillende ingangen van het Kluisbos, ook een locatie die regelmatig af te rekenen heeft met hondenpoepoverlast. Later dit jaar zal de stad ook nog op een andere locatie zes hondenpoepzuilen plaatsen. De baasjes moeten uiteraard wel hun eigen hondenpoepzakjes meebrengen die ze, eenmaal gevuld, via het klepje in de paal kunnen droppen. Door het klepje blijft ook de geurhinder voor wandelaars en omwonenden beperkt.

Wie met de hond gaat wandelen moet trouwens verplicht hondenpoepzakjes op zak hebben, anders riskeert zij of hij een GAS-boete.

 

 


dinsdag 05 feb 20u10
Tags: 
Gelezen: 785 | Genre: Nieuws | Prioriteit: normaal | Gezag: 0
Bron: RSW  
Rating: 
1
 
0
 

Volg ons op Facebook en Twitter