Home

Vandaag

artikels 1
gebruikers 109
pageviews 17024

Home » 

Halle - Oppositie haalt Halse meerderheid uit comfortzone

Halle - Op de gemeenteraad van einde februari haalt de oppositie de meerderheid direct  uit haar rustige  comfortzone.  Zo vraagt Benjamin Swalens (N-VA) een burgerparticipatie-project voor de plaatsing van zonnepanelen  op  stads- en  OCMW-gebouwen die daarvoor geschikt kunnen zijn. Hij wil ook uitleg over het graffiti-kunstproject aan spoor 1 van het Halse station, dat door slechte weersomstandigheden niet kon worden afgewerkt, maar waarvoor al 13.400 euro aan de kunstenaars is betaald en 3600 euro aan de NMBS  voor het buiten gebruik stellen van het bewuste spoor 1 gedurende twee dagen. Die facturen zouden al betaald zijn en de vraag is nu of de dierenriemtekens die de kunstenaars  op de betonnen muur hebben gespoten ook werkelijk worden afgewerkt en wie dit zal betalen.


Marc Sluys (N-VA) stelt vragen over de werking en financiering van de brandweerzone Vlaams-Brabant West  en de functionering van de paaltjes aan de Beestenmarkt en de toegankelijkheid voor de hulpdiensten. Daar zouden de jongste tijd wel  wat problemen geweest zijn.

De meerderheid mag ook nog mondelinge vragen verwachten van Yves Demanet over parkeerproblemen voor vrachtwagenchauffeurs op de Welkomstlaan, de Ysayestraat en de Arenbergstraat, verkeersproblemen  door verkeersremmers aan de Warande  en de classificatie van de stad in een onderzoeksproject van de Vlaamse Bouwmeester, van Wim Demuylder (N-VA) over  verkeersoverlast  in Kesterbeekbos als gevolg van de sluiting van de Drasop-brug over de autoweg en van Sven Pletincx (N-VA) die een zebrapad wil aan de Eizingenstraat om voetgangers die  hun wagen op de Welkomstlaan  parkeren een veilige weg naar het station te garanderen.

 

 


vrijdag 22 feb 19u41
Tags: 
Gelezen: 1137 | Genre: Nieuws | Prioriteit: normaal | Gezag: 0
Bron: RSW  
Rating: 
0
 
0
 

Volg ons op Facebook en Twitter