Home

Vandaag

artikels 2
gebruikers 106
pageviews 46140

Home » 

Halle - Binnenstad moeilijker bereikbaar

Eenrichtingsverkeer op de Suikerkaai voor bouw Zuidbrug


Op de Suikerkaai in Halle geldt sinds deze week eenrichtingsverkeer. Dat blijft zo tot 1 oktober. De Vlaamse Waterweg voert namelijk werken uit om de  nieuwe Zuidbrug en Zennebrug te kunnen bouwen...

De Vlaamse Waterweg wil in Halle het kanaal Brussel-Charlerloi moderniseren en zo de waterweg beter toegankelijk maken voor de binnenvaart. Meer mogelijkheden voor transport over water betekenen een economische meerwaarde en zullen ook de files terugdringen in de regio Halle, zo beweert alvast de Vlaamse Waterweg. Langs de oevers worden nieuwe jaagpaden en wandelboulevards aangelegd die de band tussen de waterweg en de omgeving versterken. Maar dat is natuurlijk  op veel langere termijn. Intussen groeit het fileleed in de stad nog een poos aan en wordt de binnenstad voor auto's nog moeilijker bereikbaar.

De Zuidbrug wordt de nieuwe autoverbinding tussen de René Deboecklaan en de Suikerkaai enerzijds en de Vogelpers en Sint-Rochusstraat .De Bospoortbrug zal in de toekomst worden vernieuwd en enkel toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers en voor het openbaar vervoer.

Dit jaar worden in eerste instantie de bestaande oevers vervangen door nieuwe oevermuren. Om deze oeverwerken vlot en veilig te kunnen uitvoeren, wordt  de verkeerscirculatie op de Suikerkaai tijdelijk aangepast. Hiervoor zal tot 1 oktober één baanvak van de Suikerkaai worden afgesloten ter hoogte van de Zennebrug.

Tussen de Thevenetlaan en de Zennebrug blijft één rijstrook beschikbaar op de Suikerkaai in de richting van de Bospoortbrug. De doorgang richting Zennebrug wordt afgesloten. Er kan worden omgereden naar het Bevrijdingsplein via de Basiliekstraat, de Arkenvest en Bergensesteenweg.  Dit is natuurlijk d emeest kwetsbare van alle binnenstedelijke  Halse wegen.  Fietsers en voetgangers unnen in beide richtingen blijven gebruiken. De industriezone naast het kanaal blijft toegankelijk via het Bevrijdingsplein. Ook het verkeer dat de industriezone wil verlaten, kan opnieuw richting Bevrijdingsplein rijden.

Meer informatie over de opwaardering van het kanaal naar Charleroi en de bouw van de Zuidbrug is terug te vinden op  www.hallemaalbruggen.be.

 


woensdag 20 feb 11u40
Tags: 
Gelezen: 590 | Genre: Nieuws | Prioriteit: normaal | Gezag: 0
Bron: RSW  
Rating: 
0
 
0
 

Volg ons op Facebook en Twitter