Home

Vandaag

artikels 1657
gebruikers 80
pageviews 13979

Home » 

Goed-nieuws show DI Rupo I staat ver van realiteit


“De regering is rap content”, oordeelt Van Hecke. 2013 kent al meer faillissementen dan het recordjaar 2012, meer en meer burgers kunnen eindjes niet aan mekaar knopen en belanden in armoede, de ambitie om de banken echt te splitsen is opgeborgen. En ondertussen staan de duizenden NMBS-reizigers letterlijk in de kou.


De regering Di Rupo heeft nagelaten om cruciale werven aan te pakken om het leven in ons land beter te maken:


- Geen fiscale hervorming: In ons land behoren de lasten op arbeid tot de hoogste van Europa, en we bengelen aan de staart als het gaat over milieu- en vermogensfiscaliteit. In een interview met De Standaard gaf Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten reeds toe dat de regering een visie op fiscaliteit mist.

- Geen splitsing van banken: De regeringspartijen doen hun naam van Dexia-partijen alle eer aan. In de bankenhervorming van minister Geens (CD&V) komen de grootbanken als grote winnaar uit de bus. Een volle afsplitsing komt er niet. Men renoveert de façade maar niet de achterliggende structuur.

- NMBS 10 jaar terug in de tijd: De stiptheidscijfers kennen een absoluut dieptepunt. De regering Di Rupo bespaarde deze legislatuur 140 miljoen euro op de NMBS. De besparingen wreken zich op het terrein.

- Justitie in faling: De uitgebreide afkoopwet laat fraudeurs hun straf afkopen. De GAS-wet werd gevoelig uitgebreid met onder andere een leeftijdsverlaging en op 1 jaar tijd verdubbelde het aantal onbetaalde facturen tot 75 miljoen euro. De geloofwaardigheid van Justitie ligt na twee jaar Turtelboom aan diggelen.

- Geen samenhangend energie- en klimaatbeleid: De afschaffing van de fiscale aftrek van isolatiepremies was een streep door de rekening van vele gezinnen. Met de stemming van de verlenging van de stokoude kernreactor Tihange I, hebben CD&V, Open VLD en SP.A het energiebeleid gebetonneerd ten voordele van energiereus Electrabel. De problemen met kernafval blijven zich ondertussen opstapelen.


Net zoals de Vlaamse regering schuift de federale regering de facturen door naar een volgende regering. “De beloofde lasten verlaging, de niet betaalde facturen van Justitie, de politie- en brandweerhervorming , … komen ten laste van de volgende regering of van de lokale besturen.”


Met de round-up lijkt de regering definitief in verkiezingsmodus over te schakelen. Maar daarvoor is het veel te vroeg. Van Hecke: “Di Rupo I is vanaf nu een regering van ‘aflopende zaken.’Het is nu echter niet het moment om achterover te leunen. Ons land heeft nog een hele weg af te leggen. De Regering heeft nog veel werk op de plank en zou beter nog wat wachten met het starten van haar verkiezingscampagne”.

 

Lees meer »

dinsdag 03 dec 00u00
Gelezen: 103 | Genre: Nieuws | Prioriteit: normaal | Gezag: 1
Bron: Groen!  
Rating: 
0
 
0

Ons nieuws

Gelieve eerst in te loggen.

REACTIES (0)


Plaats reactie

Gebruikersnaam: Registeren
Wachtwoord: Wachtwoord vergeten?
Laat me gedurende 24 uur ingelogd blijven.
(Vink dit vakje niet aan als u gebruik maakt van een openbare of gedeelde computer.)

 
 

Volg ons op Facebook en Twitter