Home

Vandaag

artikels 2330
gebruikers 81
pageviews 40438

Home » 

GENT / GENTBRUGGE - Politie maakt jacht op Hell's Angels.


Politie valt binnen in Vlaamse clubhuizen Hell's Angels.
Speurders zijn deze ochtend binnengevallen in verschillende clubhuizen van motorbende Hell's Angels en aanverwante clubs. Er zijn een tiental personen opgepakt. Dat bevestigt het federaal parket.
De huiszoekingen vonden plaats in zes clubhuizen in Genk, Leopoldsburg, Gentbrugge, Eernegem, Marcinelle en Zwijndrecht, en in verschillende privéwoningen, onder meer in Moeskroen. De huiszoekingen kaderen in een gerechtelijk onderzoek naar een schietpartij in oktober 2009 in het Kortrijkse Aalbeke. Toen raakten drie leden van een andere motorbende, de Outlaws, zwaargewond toen hun clublokaal werd beschoten vanuit een voorbijrijdende wagen. Een paar maanden eerder, op 24 juli 2009, waren aan hetzelfde clublokaal ook al enkele motoren in brand gestoken. Ook toen al waren er verdenkingen in de richting van de Hell's Angels. Beide motorbendes zijn onder meer in de wapen- en drugtrafiek actief.
Na die feiten opende het federaal parket een gerechtelijk onderzoek voor moordpoging, onder leiding van een Kortrijks onderzoeksrechter. In dat onderzoek zijn nu een tiental mensen opgepakt, van wie een deel voor de onderzoeksrechter moet verschijnen. "Er zit één vrouw bij, voor de rest zijn het allemaal mannen", zegt Lieven Pellens van het federaal parket. "Alle verdachten zijn vijftigers. Op onze vraag zijn er in de Noord-Franse regio Nord-pas-de-Calais ook twee huiszoekingen uitgevoerd, waarbij één verdachte is opgepakt. Voor die man is een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd."
Bij de huiszoekingen zijn ook een groot aantal handvuurwapens en andere wapens gevonden en in beslag genomen, naast een hele hoop documenten en alle computers. In het Eernegemse clublokaal vond de politie ook een aanzienlijke hoeveelheid drugs. (bron:belga/tw/tma)

Reactie: Hell's Angels , ook een groep apart die op de grens van het wettelijke leven  en er nu en dan eens overgaan.. laat deze oudjes hun pleziertjes , zolang ze in eigen kring blijven hebben anderen geen last... er zijn andere groepen die op termijn gevaarlijker zijn en waar weinig of niets tegen gedaan wordt..

Don Viona
Lees meer »

woensdag 16 feb 15u41
Gelezen: 1291 | Genre: Blog | Prioriteit: normaal | Gezag: 3
Rating: 
0
 
0

Ons nieuws

Gelieve eerst in te loggen.

REACTIES (0)


Plaats reactie

Gebruikersnaam: Registeren
Wachtwoord: Wachtwoord vergeten?
Laat me gedurende 24 uur ingelogd blijven.
(Vink dit vakje niet aan als u gebruik maakt van een openbare of gedeelde computer.)

 
 

Volg ons op Facebook en Twitter