Home

Vandaag

artikels 4
gebruikers 105
pageviews 123435

Home » 

Ella Ray - Reveries


De aanhouder wint en dat is meestal maar goed ook. Kijk bijvoorbeeld naar het verhaal van Ella Ray. De Antwerpse songwriter broedt al sinds ze klein was op haar muzikale ei. Het kostte haar heel wat tijd, moeite en omzwervingen om dat ei te leggen, maar nu is het er en het is er eentje om met veel smaak te verorberen.


Een show openen voor soullegende Bettye Lavette, Ella Ray deed het in 2011. Qua adelbrief kan het zeker tellen en toch was het nog jarenlang aftasten en zoeken naar een eigen muzikale identiteit. Haar muzikale roots proef je meteen in de plaat: een mooie melange van soul, jazz en vleugjes gospel. Qua vergelijkingen dachten wij aan een hutsepot van Norah Jones, enkele zwarte gospelzangeressen en onze Lady Linn, maar dan op een bedje van Ella Ray.


De eenvoudige opener Alright is de perfecte aftrap: een song die de essentie vat in honderdeenentwintig seconden. De piano staat centraal en dat is nagenoeg de hele plaat zo. Toch is het landschap dat je gaandeweg het album hoort passeren, veel gevarieerder dan dat. Met dank ongetwijfeld ook aan de fraaie rist muzikanten die komt meespelen, waaronder kleppers als Bjorn Eriksson, Jasper Hautekiet en Maarten Moesen.


Waar je niet naast kan luisteren, is de uiterst zwoele stem van Ella Ray. Menig deelnemer, die het ver schopte in de VTM-talentenjacht The Voice van Vlaanderen, kan enkel deemoedig het hoofd buigen bij zoveel vocale klasse. Bij uitstek demonstreert ze dat in Come Home. Ze wordt dan ook nog eens ondersteund door twee uitstekende backing vocalisten die er mee voor zorgen dat het geheel vaak erg internationaal klinkt.


Belangrijk dan natuurlijk is dat de songs niet achterblijven. Wat ben je met een blitse bolide als de motor van inferieure kwaliteit is? Ook daar doet Ella Ray het behoorlijk goed. Sally heeft een puntgaaf refrein. De sterke tekst van So Long wordt nog versterkt door de muzikale omlijsting en we zijn ook fan van het lieflijke In A Nutshell. En de plaat eindigt met Keep Walkin' even sterk als ze begon.


Eigenlijk kampt Ella Ray met een luxeprobleem: ze moet nog leren schrappen. Haar debuutplaat telt veertien liedjes. Dat is veel in deze moderne tijden en hoewel de meeste wel overeind blijven, was de plaat toch nog sterker geweest als ze wat gebalder zou zijn. Nu dreigt de aandacht in de tweede helft van de cd bij momenten wat te verslappen en dat is 'Reveries' onrecht aandoen. Want dit is een naar Vlaamse normen prima debuut. Ella Ray moet deze zomer zeker in staat zijn om het Openluchtheater van het Rivierenhof te betoveren.

Lees meer »

woensdag 29 jun 18u51
Tags: 
Gelezen: 511 | Genre: Nieuws | Prioriteit: normaal | Gezag: 6
Bron: DaMusic.be  
Rating: 
0
 
0

Gerelateerde rubrieken

 

Volg ons op Facebook en Twitter