Home

Vandaag

artikels 3420
gebruikers 102
pageviews 20402

Home » 

Aarschot, Lennik, Machelen en Tienen zijn toegankelijke gemeenten

 

Vrijdag 8 juni 2018 — Aarschot, Lennik, Tienen en Machelen  mogen zich een jaar lang ‘Toegankelijke gemeente’ noemen. Ze ontvangen hiervoor vandaag een handvest van de provincie Vlaams-Brabant. Het is de apotheose van haar campagne ‘Jouw gemeente, toegankelijke gemeente? Samen werken we eraan!’. 33 Vlaams-Brabantse gemeenten kregen een jaar de tijd om een 10-puntenprogramma voor meer toegankelijkheid te realiseren.


Vorig jaar startte de provinciale campagne ‘Jouw gemeente, toegankelijke gemeente? Samen werken we eraan’.
De campagne omvatte een 10-puntenprogramma waaraan de gemeenten, samen met On Wheels, en Inter, gedurende een jaar konden werken.
De gemeenten die dan alle punten van het 10-puntenprogramma hebben gerealiseerd, mogen gedurende één jaar de titel van toegankelijke gemeente dragen. Zij krijgen hiervoor een handvest.

Belangrijk punten uit het programma zijn het screenen van parkeerplaatsen en handelszaken, de organisatie van een toegankelijk evenement, het organiseren van een knelpuntwandeling en een overlegmoment met de gebruiker.

De gemeenten Aarschot, Lennik Tienen en Machelen behaalden rechtstreeks het handvest van toegankelijke gemeente.

De gemeenten Affligem, Asse, Diest, Halle, Huldenberg, Kapelle-op-den-Bos, Kortenaken, Leuven, Liedekerke, Lubbeek,  Merchtem, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Tremelo, Vilvoorde, Zaventem, Zemst en Zoutleeuw krijgen nog een herkansing tot 1 september om 1 of 2 punten in orde te brengen.


vrijdag 08 jun 14u35
Tags: 
Gelezen: 341 | Genre: Nieuws | Prioriteit: normaal | Gezag: 0
Bron: RSW  
Rating: 
0
 
0
 

Volg ons op Facebook en Twitter