Home

Vandaag

artikels 0
gebruikers 105
pageviews 35377

Wat is Nieuws.be?

Nieuws.be: wie?

Nieuws.be wordt gemaakt door Nieuws.be N.V., een internetmediabedrijf in Gent. Het vaste team bestaat uit redacteuren, designers en informatici.

Nieuws.be: wat?

Nieuws.be is een nieuwsaggregatie- en distributiewebsite die in de zomer van 2008 in bèta-versie op het web werd gepresenteerd. De site biedt een uitgebreid overzicht van al het binnen- en buitenlandse nieuws, verzameld door de Nieuws.be-redactie in samenwerking met diverse contentproviders.

Op Nieuws.be vindt de bezoeker een overzicht van het nieuws van de grote Belgische media, maar ook van de vakpers, de nichepers, freelancers, diverse verenigingen, belangengroeperingen en (lokale) overheden. Daarnaast kan hij het nieuws van burgerjournalisten bekijken of zelf aan Nieuws.be bijdragen, en dat steeds in tekst, beeld en geluid.

Nieuws.be is een onafhankelijke nieuwssite, dat wil zeggen dat alle nieuwsbronnen op Nieuws.be welkom zijn, mits zij zich houden aan de deontologische code (zie disclaimer) die Nieuws.be hanteert.

Nieuws.be: waarom?

De verspreiding van het internet heeft voor grote veranderingen gezorgd in de nieuwsmarkt: de grenzen tussen de media vervagen, het aantal bronnen neemt sterk toe, de markt wordt overspoeld door nieuwsberichten, maar de betrouwbaarheid en de nieuwswaarde is niet altijd gegarandeerd. Er ontstaan nieuwe behoeften, zoals filtering en nieuws op maat en on demand. Nieuws.be wil een antwoord op deze trends bieden.

Nieuws.be zorgt er ook voor dat nieuws terechtkomt waar het moet terechtkomen, en biedt aan professionele en amateur-nieuwsmakers een alternatief kanaal om hun werk aan te bieden aan het publiek.

Nieuws.be: hoe?

Alle nieuwsitems worden geclassificeerd en ondergebracht in een groot aantal rubrieken. Het nieuws wordt overzichtelijk gepresenteerd, chronologisch of thematisch. Nieuws.be voorziet uitgebreide mogelijkheden om het nieuws te personaliseren en via persoonlijke instellingen aan te passen, zodat de bezoeker snel en eenvoudig het nieuws kan terugvinden dat hem interesseert. Hij kan kiezen wélk nieuws hij leest (eigen selectie, eigen filters), wánneer hij het leest (wanneer het hem uitkomt, hij bepaalt zelf het moment), en hóe hij het leest (online, in zijn mailbox of op zijn mobiele telefoon).

Aan elke bron kent de Nieuws.be-redactie een vermoedelijke betrouwbaarheid toe. Na beoordelingen vanuit de community kan deze vermoedelijke betrouwbaarheid naar boven of naar beneden bijgesteld worden. Ook andere indicatoren worden toegevoegd: bron, categorie, nieuwsgenre, locatie, tijd, enz.

Nieuws.be: waar?

De kantoren van Nieuws.be zijn gevestigd in Gent. Onze medewerkers (freelancers, contentpartners, burgerjournalisten, …) zijn echter afkomstig uit heel België en soms van ver daarbuiten.

Nieuws.be: wanneer?

Nieuws.be werkt razendsnel en is 24 uur per dag up-to-date! De redactie biedt op elk moment van de dag het allerlaatste nieuws in overzichtelijke pakketten aan.