Home

Vandaag

artikels 1118
gebruikers 108
pageviews 293689

Zedelgem

Sorteer op Desc
12345678910
 150 resultaten

Sport in Sint-Gillis-Waas ... voor elk wat wils!

Sport in Sint-Gillis-Waas ... voor elk wat wils!

Sint-Gillis-Waas - Zin om gezonder te leven? Aan je conditie te werken? Je doorzettingsvermogen aan te scherpen?  Je doorzettingsvermogen aan te scherpen? Sociale contacten op te bouwen? Stress te verminderen? Je Nieuwjaarsvoornemens in te vullen? Fit te raken tegen de zomer? Of gewoon even volledig te ontspannen?! Dan ben je in Sint-Gillis-Waas aan het juiste adres! Lees verder (Sint-gillis-Waas.be)

 

Centrumwerken bijna afgelopen

Sint-Gillis-Waas- De herinrichting van het wegennet in het centrum van Sint-Gillis-Waas is bijna volledig afgerond. Momenteel wordt het voorlaatste stuk, het deel tussen de kerk en het gemeentehuis of fase 10, aangepakt. Om het verkeer zo vlot mogelijk te laten verlopen, is het eenrichtingsverkeer in het begin van de Samelstraat al een poos opgeheven. Lees verder (Waaskrant.be)

"Achter de spiegel": fantasie tijdens de Jeugdboekenweek

"Achter de spiegel": fantasie tijdens de Jeugdboekenweek

Sint-gillis-Waas- In maart bruist het in de bibliotheken: kinderen ontdekken spelenderwijs de bib van a tot z, ontmoeten jeugdauteurs in levenden lijve en worden besmet door een passie voor het leven: het boek in al zijn vormen. Lees verder (Sint-gillis-Waas.be - foto Belga)

Drie nieuwe Ambassadeurs voor Hedendaagse Dans verkozen

Drie nieuwe Ambassadeurs voor Hedendaagse Dans verkozen

Dans- Danscie Vigelandt (Zoersel), Kinemusikei (Mortsel) en Danscompagnie Lune(Kessel-Lo) werden gisteren bekroond tot ‘Ambassadeur voor hedendaagse amateurdans in Vlaanderen’ tijdens de vijfde editie van Dance.Impact in Bornem. Lees verder (Danspunt.be -foto Belga)

Project Let?s Go Urban!

Project Let?s Go Urban!

Dans- Let’s Go Urban! wil jongeren, tussen 12 en 25 jaar, die houden van dans en muziek uit de hiphopscène, de kans geven om hun talenten te tonen, te ontdekken en naar een hoger niveau te tillen. Lees verder (Danspunt.be -foto Belga)

 

Drama's en puntjes op de i

Sint-Gillis-Waas- Meer nog dan het sportieve werd dit weekend getekend door een zwaar en een minder zwaar drama. In de strijd om de dichtste ereplaats achter ongenaakbaar leider Sint-Gillis-Waas heeft Terjoden-Welle de opgang van SK Bellem een zware halt toegeroepen. Lees verder (voetbalkrant.com)

Moeder Prudentia verstoort rust paters

Sint-Gillis-Waas- Toneelvereniging 'Er kan nog eentje bij' speelt vrijdag de première van het komisch stuk 'Condominus Vobiscum', waarin twee nonnen vijf paters de les komen spellen.Lees verder (nieuwsblad.be)

Cultuurmarkt Vlaanderen

Cultuurmarkt Vlaanderen

Dans- Op zondag 30 augustus 2009 vindt in Antwerpen de Cultuurmarkt Vlaanderen plaats met infostands en live optredens. Geïnteresseerd in het geven van een optreden of workshop? Schrijf je voor 30 april via Danspunt of Jeugd & Dans.Lees verder (Danspunt.be -foto Belga)

Nieuw drinkwatertarief vanaf 1 april 2009

Sint-Gillis-Waas- Het drinkwatertarief is één van de elementen van uw waterfactuur, naast de bijdragen voor afvoer en zuivering.  Vanaf 1 april 2009 hanteert de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening, provinciale waterdienst in Oost-Vlaanderen, een nieuw drinkwatertarief van 1,90 euro/m³. Lees verder (Sint-Gillis-Waas.be)

Dansen in de supermarkt!

Dansen in de supermarkt!

Dans-‘Supermarkt Shopping’ is een unieke dansvoorstelling voor kinderen en hun familie die gaat over en gespeeld wordt in de supermarkt. In kleine groepjes maken de kinderen een tocht door de winkel en ontmoeten onderweg… zes dansers. Lees verder (Danspunt.be -foto Belga)

Met Belgerinkel naar de Winkel in een nieuw kleedje!

Sint-Gillis-Waas- Ook dit jaar ondersteunt het gemeentebestuur de actie 'Met Belgerinkel naar de Winkel' die loopt van zaterdag 16 mei tot zaterdag 20 juni 2009.

Dit jaar is de actie in een nieuw kleedje gestoken. Bij elk bezoek aan de winkel per fiets gedurende deze periode krijgt u van uw bakker, slager, apotheker, een zegeltje. Deze zegeltjes dient u te kleven op een spaarkaart die u in de winkel kan vinden. Met een volle spaarkaart en een kleine opleg van 14 euro kan u sparen voor een funky fietstas, ontwerpen door onze Belgische modeontwerper Walther Van Beirendonck. Lees verder (Nieuwsblad.be)

VIDEO: Lasgo heeft Braziliaanse dansfan

Dans- Lasgo heeft er een fan bij. Rony (31) komt uit Brazilië en gaat helemaal loos op YouTube. Met ontbloot bovenlijf danst hij op de nieuwe single 'Gone' van Lasgo. Ondertussen playbackt hij het nummer mee. Lees verder (Nieuws.be)

Start Nieuwe Lessenreeksen April 2009 Salsaga Dance Company

Start nieuwe lessenreeksen april 2009 Salsaga dance Company

Dans- Proeflessen Beginners enkel in:Gent op zaterdag 28 maart 2009 om 20.00u, St Niklaas op dinsdag 14 april 2009 om 20.00u en in Oosteeklo op donderdag 16 april 2009 om 20.00u. Lees verder (Salsaga.be- foto Belga)

SINT-GILLIS-WAAS - Meerdonkse kinderen willen koning worden

Sint-Gillis-Waas- De Meerdonkse scholen GOM en de Wegwijzer zetten vrijdag en zaterdag de musical 'Ik wil koning worden' op de planken. Lees verder (Nieuwsblad.be)

SIOEN - flashmob - 30 maart in Sint-Pietersstation te Gent

SIOEN - flashmob - 30 maart

Dans- Sioen organiseert op maandag 30 maart een Flashmob in de centrale hal van het station Gent-Sint-Pieters om 7.30 uur. Be there & spread the word! Lees verder (Danspunt.be)

Roger Roggeman overleden

Sint-Gillis-Waas- In Sint-Pauwels is ereschepen Roger Roggeman op tachtigjarige leeftijd overleden. Hij was schepen in Sint-Pauwels van 1965 tot 1976 en na de fusie in Sint-Gillis-Waas van 1977 tot 1994. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Optocht begeleidt De Parkwacht naar nieuwe stek

Sint-Gillis-Waas- Schilderij De Parkwacht krijgt een nieuwe thuis. Met een opgemerkte optocht werd het kunstwerk van café 't Park overgebracht naar het nieuwe huis van de afscheidnemende uitbaters. Lees verder (Nieuwsblad.be)

SINT-GILLIS-WAAS - Nieuwe bestelwagens, brandweerradio's en klascontainer

Sint-Gillis-Waas- De gemeenteraad keurde de aankoop goed van een milieuvriendelijke lichte bestelwagen voor de administratie en een dito gesloten camionette voor de technische dienst. Lees verder (Nieuwsblad.be)

VIDEO: Flashmob Sioen in het station Gent-Sint-Pieters

VIDEO: Flashmob Sioen in het station Gent-Sint-Pieters

Dans- Sinds Sioen zijn laatste plaat ('Calling Up Soweto') ging opnemen in Zuid-Afrika, is hij helemaal in de ban van Afrikaanse ritmes en melodieën.  Daarom organiseerde hij op maandag 30/03 een Flashmob in de centrale hal van het station Gent-Sint-Pieters. Om 7u30 precies liet Sioen 30 seconden van zijn single "Automatic" door de stationshal schallen. De bedoeling was dat zoveel mogelijk mensen samen dertig seconden uit hun dak gingen. Nieuws.be heeft de video! lees verder (Nieuws.be)

Vijf windturbines ten zuiden van E34

Sint-Gillis-Waas- Electrabel en Fortech dienen binnenkort een aanvraag in voor een vergunning om vijf windturbines te bouwen ten zuiden van de expresweg E34. Electrabel Green Projects Flanders wil in de zone langs de E34, tussen de Kluizendijkstraat en de grens met Beveren, vier windturbines bouwen, Fortech één. Het gaat om windmolens van zo'n honderd meter hoog, vergelijkbaar met die langs de E17 in Kruibeke. Met de bouw is een investering van 15 miljoen euro gemoeid. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Luisteren

Sint-Gillis-Waas- De Gezinsbond organiseert vandaag om 20 uur in De Route een gespreksavond met als thema Luister nu eens naar mij. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Dirty Ballet: editie 2009

Dirty Ballet: editie 2009

Dans- Op 12 en 19 april is het weer zover: Dirty Ballet, een uniek dansevenement in België, is aan haar zesde editie toe. Het evenement bestaat uit een internationale stage en een choreografische meeting. Lees verder (Danspunt.be - foto Belga)

Wateronderbreking op 2 april 2009

Sint-Gillis-Waas- Ten gevolge van werken aan het waterleidingsnet is het leidingwater tijdelijk niet geschikt voor consumptie. Dit geldt vanaf 2 april 2009, voor een vermoedelijke duur van 8 tot 16.30 uur. Lees verder (Sint-Gillis-Waas.be)

Matthieu Troubleyn

Matthieu Troubleyn

Oosterzele

Gemotiveerd en geïnteresseerd

Man is rijbewijs kwijt na wilde rit

Sint-Gillis-Waas- De politierechtbank van Sint-Niklaas veroordeelde een 23-jarige bromfietser uit Antwerpen tot een rijverbod van negen maanden en 2.200 euro boete. Om zijn rijbewijs terug te krijgen, moet hij slagen in medische en psychologische proeven. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Waterbevoorrading onderbroken

Sint-Gillis-Waas- Door werken aan het leidingsnet zal vandaag tussen 8 en 16.30uur de waterbevoorrading onregelmatig of onderbroken zijn in delen van de Smoutstraat, Sint-Niklaasstraat, Kronenhoekstraat, Kerkstraat en Kasteelstraat. Het water is dan ook niet geschikt voor consumptie, tenzij je het eerst vijf minuten kookt. De VMW vraagt om apparaten, aangesloten op het waternet, binnen de vermelde uren niet te gebruiken. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Dance.Unlimited: zaterdag in Lier

Dance.Unlimited: zaterdag in Lier

Dans- Dance.Unlimited biedt een podium voor amateurdansgroepen! Het programma is heel gevarieerd: 10 gezelschappen brengen hedendaagse dans, urban dance en moderne dans. Ook ambassadeurs van de amateurdans treden op. Zaterdag 4 april in Lier! Lees verder (Danspunt.be -foto Belga)

Provinciale voorronde Artistieke Gymnastiek Heren

Provinciale voorronde Artistieke Gymnastiek Heren

Sint-Gillis-Waas- Turnclub Sportiva organiseert op zaterdag 4 en zondag 5 april de provinciale voorronde A-, B- en I-niveau Oost-Vlaanderen en Antwerpen voor de discipline Artistieke Gymnastiek Heren. In de turnzaal van het gemeenschapschapscentrum 'De Route' zullen meer dan 200 gymnasten aantreden. Lees verder (Waaskrant.be -foto Belga)

1001 Nights Showcase

1001 Nights Showcase

Dans- Op 25 en 26 april aanstaande kan je de oriëntaalse dans ontdekken via workshops en een internationale galashow. De Danstent organiseert '1001 Nights showcase', een grote internationale, oriëntaalse galashow met zowel bekende artiesten als jong talent uit binnen- en buitenland.  Lees verder (Danspunt.be -foto Belga)

Tsoeflurken schetst kleurrijk kantoorleven

Sint-Gillis-Waas- Bij Theater Tsoeflurken gaat het stuk 'Plastikap NV' in première op vrijdag 3 april. Het gaat over een bedrijf dat na een overname een nieuwe filosofie invoert.  De volgende voorstellingen zijn op 24 en 25 april, 1, 2, 3, 8 en 9 mei, telkens om 20 uur in de Kopergieterij, Nieuwstraat 49 in Sint-Gillis-Waas.  Lees verder (Nieuwsblad.be)

Centrumwerken - gewijzigde planning

Sint-Gillis-Waas- Er zijn enkele belangrijke wijzigingen in de fasering van de werken. Het gedeelte Kerkstraat tussen de Pompstraat en de Nieuwstraat wordt prioritair afgehandeld. Omwille van een vlotte bereikbaarheid en doorstroming van het verkeer in het centrum, worden de kruispunten Kerkstraat/Pompstraat en Kerkstraat/Nieuwstraat zo kort mogelijk onderbroken.  Lees verder (Sint-Gillis-Waas.be)

Kadervorming: voor jongeren die graag met kinderen omgaan

Sint-Gillis-Waas- Ben jij iemand die samen met kinderen wil stoeien, ravotten, een kamp overmeesteren, verhaaltjes lezen, ... Kortom, die hun speelkameraad op het speelplein of het jeugdwerkinitiatief wil zijn? Of ben je al actief in het jeugdwerk en wil je de kennis die je hebt bijschaven? Je kan op de jeugddienst adressen verkrijgen van de verschillende organisaties die deze kadervorming aanbieden. Het jeugdwerk ligt dik bezaaid met vormingsinitiatieven. Aan niets wordt zo weinig getwijfeld dan aan het belang van goede vorming en kadervorming. Lees verder (Sint-Gillis-Waas)

Recept van confituur

Sint-Gillis-Waas- Regisseur Lieven Debrauwer komt vrijdag om 20uur naar het Parochiehuis in De Klinge. In de voorstelling Het filmrecept van Confituur toont hij ongeziene stukken en bloopers uit de film. Kaarten kosten 10euro in voorverkoop (kassa 12euro). Reserveren kan op 03-707.01.43. (GVDV) Lees verder (Nieuwsblad.be)

Dansstages in het buitenland

Dans- De zomer komt stilaan weer in zicht, dus wordt het weer de hoogste tijd om de vakantieplannen vorm te geven. Waarom dit jaar niet zon en dans combineren tijdens de zomermaanden? We zetten alvast enkele tips op een rijtje. Lees verder (Danspunt.be)

Salsacruise met Salsaga

Dans- Join us on the SALSACRUISE 14TH AUGUST!!!!!Wens je in te schrijven??? Stuur ons een mail met de nodige gegevens.Wacht niet langer want het aantal plaatsen is beperkt. Lees verder (Salsaga.be)

Vertelmoment met Karel Deruwe

Vertelmoment met Karel Deruwe

Sint-Gillis-Waas- Zondagochtend 17 mei om 11 uur in de bibliotheek van Sint-Gillis-Waas. Verhalen, gedichten en muziek als ideaal zondagochtend programma! Na de voorstelling volgt een receptie met medewerking van feestzalen Jan Mathys. Lees verder (Sint-Gillis-Waas.be - foto Belga)

Aandacht voor veilig(er) verkeer in schoolomgeving

Sint-Gillis-Waas- Deze week doen alle scholen van Sint-Gillis-Waas mee met de verkeersweek die de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen onder de aandacht moet brengen. Dat kadert in het engagement 'Duurzaam naar school' dat gemeente en scholen aangingen.  Lees verder (Waaskrant.be)

Rel rond Obama Fried Chicken

Marketing & sales- Obama Fried Chicken in New York blijft wat de eigenaar betreft gewoon zo heten. Het fastfoodrestaurant in Brooklyn ligt onder vuur van de zwarte gemeenschap in de stad omdat de naam racistisch zou zijn. Lees verder (Zibb.nl)

Klantentrouw is minder waardevol dan marketeers denken

Marketing & sales- In een recessie denken marketeers er goed aan te doen zich te concentreren op het vasthouden van bestaande klanten. Ze denken onvoldoende middelen te hebben om nieuwe klanten te trekken. Uit onderzoek van de Amerikaanse IPA Databank blijkt echter dat de invloed van klantentrouw op het aankoopgedrag van merk tot merk weinig verschilt. Lees verder (MD info)

Communicatiebureaus denken verschillend over crisis

Marketing & sales- De communicatieprofessionals blijken de crisis niet eenduidig te ervaren. Wel is het zo dat er van een crisissfeer onder de communicatiebureaus geen sprake is. Lees verder (MD info)

Luxe reizen kosten nu wat minder geld

Luxe reizen kosten nu wat minder geld

Marketing & sales- Luxe reizen kosten nu wat minder geld dan voorheen, hoewel de prijsdalingen niet spectaculair zijn. Volgens marketingmanager Wout Tilders van reisorganisatie Kuoni is dit niet het geval in het échte luxe segment, maar wel in het segment daar direct onder. Lees verder (MD info -foto Belga)

Milner schakelt over op KlikVers-verpakking

Marketing & sales- Kaasmerk Milner maakt sinds januari gebruik van de KlikVers-verpakking: een voorgevormde thermovormtray, in combinatie met een spuitgietdeksel. Bij het sluiten hoor je een duidelijke klik. Lees verder (MD Weekly)

Marketing congressen

Vijfde Ironman voor Marino Vanhoenacker

Vijfde Ironman voor Marino Vanhoenacker

Duatlon en triatlon- Marino Vanhoenacker heeft in het Zuid-Afrikaanse Port Elizabeth zijn vijfde zege in een Ironman behaald. De 32-jarige Bruggeling, die als achtste uit het water kwam, reed na de wissel in één ruk naar de leiding door. 'Tot iets voor halfweg kon de Zuid-Afrikaan Brad Storm mijn wiel houden, maar daarna werd het met de beukende wind als tegenstander een eenzame dag', aldus Vanhoenacker die aan de afsluitende marathon met bijna vijf minuten voorsprong begon. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Crisiscommunicatie: Wat is dit en hoe pak je het aan?

Marketing & sales- Uit onderzoeken blijkt dat 90% van de bedrijven geen crisisplan kan voorleggen. Dat is onthutsend en zelfs verontrustend. Want elke organisatie, persoon of instantie kan op elk moment met een crisis geconfronteerd worden.  Crisismanagement en crisiscommunicatie zijn twee belangrijke elementen. Je kan geen crisis managen zonder communicatie, en er is geen crisiscommunicatie mogelijk zonder aan crisismanagement te doen.  Lees verder (Vacature.com)

dedonderdagen #18

Dans- dedonderdagen, nu al voor de achttiende keer! Een must voor wie zich graag op ongekende artistieke paden begeeft. Een interactieve ontmoetingsplek voor jonge artiesten en een nieuwsgierig publiek. Performance, dans, muziek, video, installatie en tentoonstelling. Lees verder (Desingel.be)

Verschil tussen managers en leiders

Marketing & sales- Leiderschap valt zeer moeilijk te leren, je leert het niet op school. Het is eerder een kwaliteit die  nagestreefd moet worden. Managementtechnieken daarentegen leer je wel op school.  Wat is het verschil tussen managers en leiders? Lees verder (Vacature.com)

10 verkooptips om je omzet te vergroten

Marketing & sales- Als verkoper wordt het steeds moeilijker om nieuwe klanten te interesseren met u producten of diensten.  Dit doordat de consument overspoeld wordt met reclame.  Het is dus zeer belangrijk dat je als verkoper opvalt met jouw producten of diensten.  Wij hebben 10 tips voor je klaarstaan om je omzet te vergroten! Lees verder (Nieuws.be)

Triatlete krijgt strafvermindering na bekentenis

Duatlon & triatlon- Iets meer dan een week na haar bekentenissen heeft de Oostenrijkse triatlete Lisa Hütthaler maandag een schorsingvermindering gekregen van het Oostenrijks Antidopingagentschap (NADA). Lees verder (Nieuwsblad.be)

Kalender duatlon en triatlon wedstrijden

Start2triathlon

start2triathlon

Duatlon & triatlon- Je hebt je voorgenomen om aan triatlon te doen?  Hier vind je het voor jou geschikte schema om te beginnen.  Triathlon is de snelst groeiende Europese sport.  Steeds meer mensen raken ervan overtuigd dat triathlon niet langer de exclusieve bezigheid is van een aantal supermensen.  Triathlon is immers ook weggelegd voor gewone sportievelingen met wat ambitie.  Lees verder (3athlon.be)

Medisch verantwoord sporten

Bekende triatleten

Marc Herremans

Duatlon & triatlon- Triatlon is een combinatie van drie verschillende sporten: zwemmen, lopen en fietsen. Die moeten tijdens de wedstrijd vlak na elkaar en zonder tussenpauze worden afgelegd. Dit is heel erg zwaar voor de atleten.  Wi j hebben enkele bekende atleten op een rijtje gezet.  Lees verder (Nieuws.be- foto Belga)

Spaaractie

Sint-Gillis-Waas- De handelaars tussen de Pompstraat en het gemeentehuis pakken vanaf vandaag tot 15juni uit met een spaaractie. Bij elk bezoek aan Brainstorm, Dexia, Nature, slagerij Bert & Sandra, Fintro, cafe Breydel, bakkerij De Boey en Verzekeringen Meersschaert krijg je een stempel op je spaarkaart. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Deel Kerkstraat wordt Parkstraat

Sint-Gillis-Waas- Het deel van de Kerkstraat tussen het Heilig Hart en de Lage Kerkwegel krijgt vanaf 1januari2010 de naam Parkstraat. De Kerkstraat is door de aanleg van het nieuwe evenementenplein opgesplitst in twee delen. Het gemeentebestuur was van oordeel dat het deel tussen het Heilig Hart en Lage Kerkwegel een nieuwe naam moest krijgen. Er werden drie namen naar voor geschoven: Korte Kerkstraat, Heilig Hartstraat en Parkstraat. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Gentse horeca wil tafelschuimer op affiche

Gent- De Gentse horeca broedt op een plan om de strijd aan te binden met Titus Clarysse, 's lands beruchtste tafelschuimer. 'Wij zijn het beu dat hij nu al meer dan vijftig restaurants in het Gentse heeft opgelicht door er een uitgebreide maaltijd te nuttigen en dan doodleuk te zeggen dat hij geen geld bij heeft', aldus Patrick De Bouw, voorzitter van Horeca Gent. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Boekentoren moet onze Arc de Triomphe worden

Boekentoren moet onze Arc de Triomphe worden

Gent- Het Lam Gods, de Boekentoren en de Waalsekrook. Dat zijn de drie iconen waarmee Gent zich over enkele jaren op toeristisch vlak wil verkopen. 'Natuurlijk blijft het Gravensteen belangrijk, maar je kan geen 17 uithangborden in de kijker zetten', zegt Erwin Van de Wiele, directeur van de dienst Toerisme. Lees verder (Nieuwsblad.be -foto Belga)

Afstanden duatlon

Duatlon & triatlon- Duatlon is net zoals triatlon een multisport.  Dit wil zeggen dat het een sport is die uit meer disciplines bestaat.  Duatlon bestaat uit 2 sporten en drie delen.  Eerst hardlopen, dan fietsen en terug hardlopen.  Net zoals bij triatlon zijn er verschillende versies van duatlon met verschillende afstanden. Hier vind je de verschillende afstanden terug.  Lees verder  (Nieuws.be)

Afstanden triatlon

Duatlon & triatlon- Triatlon is een multisport, dit wil zeggen dat het een sport is die uit meer disciplines bestaat.  De disciplines zijn zwemmen, fietsen en hardlopen. Er zijn verschillende versies van triatlons met verschillende afstanden. Hier vind je de verschillende afstanden terug. Lees verder (Nieuws.be)

Dansen is geen kunst

Dans- Een zevental Antwerpse dansgezelschappen komen aanstaande vrijdagavond 17 april hun ding doen in het ontruimde museum van het Muhka in Antwerpen. Iedereen is welkom om mee te dansen en de toegang is gratis. Lees verder (Danspunt.be)

Ironman op televisie

Duatlon & triatlon-Ironman-organisator Triangle en sportzender Eurosport hebben de handen in elkaar geslagen om de komende twee jaar op regelmatige basis triatlon op televisie te brengen. Lees verder (3athlon.be)

stretchingrichtlijnen

Duatlon & triatlon- De Engelse term 'stretchen' betekent letterlijk rekken en strekken. Het is een methode om lenigheid te bevorderen of te onder-houden. Men moet een duidelijk onderscheid maken tussen stretchen als methode om lenigheidoefeningen uit te voeren en stretchen als lenigheidtraining. Hier vind je enkele stretchingsrichtlijnen terug.  Lees verder (Nieuws.be)

Verstorende factoren bij training op hartfrequentie

Duatlon & triatlon- Hartfrequentiemeting biedt niet alleen veel voordelen, er zijn ook een aantal nadelen aan deze meting verbonden.  Deze nadelen kan je wel omzeilen door regelmatig de hartfrequentie als maatstaf  op training te gebruiken.  Daardoor leert men de reacties van zijn lichaam beter kennen en kan men ingrijpen wanneer nodig blijkt.  Lees verder (Cardioshop.be)

Vaccinatieweek beschermt baby's tegen kinkhoest

Sint-Gillis-Waas- Elk jaar organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie een Europese Vaccinatieweek om in zo veel mogelijk landen het belang van vaccinatie onder de aandacht te brengen. Dit jaar loopt die week van 20 tot en met 26 april. Ook Vlaanderen doet mee aan dat initiatief en legt de aandacht op het belang van de vaccinatie tegen kinkhoest. De Vlaamse campagne richt zich met de slogan 'Bescherm uw baby tegen kinkhoest: laat uzelf ook vaccineren' vooral naar jonge en toekomstige ouders. Lees verder (Sint-Gillis-Waas.be)

Podium: Solar City (De Kopergietery)

Podium: Solar City (De Kopergietery)

Dans- Een muzikaal, dansant en theatraal evenement met vier getalenteerde performers, enkele volleybalspelers en een koor. Vanaf vanavond tot en met 29 april in 't Kuipke in Gent. Korting voor Danspuntleden. Lees verder (Danspunt.be - foto Belga)

Naar het land van de rijzende zon

Duatlon & triatlon- Vandaag stapte een ruime Belgische delegatie op het vliegtuig richting het land van de rijzende zon. Maar liefst zes landgenoten gaan de komende weken aan de slag in Azië, voor respectievelijk de tweede ITU wereldbekerdwedstrijd van het seizoen in Japan en de eerste World Championships Series wedstrijd in Korea. Lees verder (3athlon.be)

Joerie Vansteelant - Andy Sutz 1-0

Duatlon & triatlon- Joerie Vansteelant heeft op overtuigende wijze een eerste mentale tik uitgedeeld aan zijn concurrenten. Zonder te pieken naar de wedstrijd won hij het EK Powerman in Horst aan de Maas met overmacht. Lees verder (3athlon.be)

Overtuigen en beïnvloeden berusten op ontspanning

Marketing & sales- Ontspannen zijn is de beste manier om anderen te overtuigen en beïnvloeden. Dat concludeert trainer en adviseur Pacelle van Goethem. Het helpt om je voor te doen als iemands vriend, want mensen zijn geneigd om sneller iets aan te nemen van vrienden. Lees verder (Express.be)

UZ Gent verhoogt comfort patiënten én bezoekers

UZ Gent verhoogt comfort patiënten én bezoekers

Gent- Het UZ Gent investeert de komende jaren 100 miljoen euro om het comfort van bezoekers en patiënten te verbeteren. Een grotere parking, nieuwe gebouwen en een betere tramverbinding moeten dat bewerkstelligen. De campus van het universitaire ziekenhuis zal de komende jaren grondig veranderen. Lees verder (Medinews.be)

Jaime Llopis - Make me yours tonight if I'm awake

Jaime Llopis

Dans- In het duet 'Make me yours tonight if I'm awake' speelt danser en choreograaf Jaime Llopis met de grenzen van theater.LET OP! De plaatsen voor deze voorstelling zijn beperkt. Op voorhand intekenen wordt ten zeerste aanbevolen. Dat kan op zaterdag 25 april vanaf 16 uur. Lees verder (deSingel.be - foto Belga)

Vanessa Le Mat & Katia Feltrin - My Deer (Massacres)

Dans- Mensen verlangen niet uit zichzelf naar iets precies, maar imiteren veeleer het verlangen van iemand anders, een modelpersoon. Omdat mensen steeds beter worden in deze vorm van nabootsen, nemen rivaliteit en geweld voortdurend toe. Dat stelt de Frans-Amerikaanse denker, René Girard. Deze bespiegelingen inspireerden choreografe Vanessa Le Mat en fotografe Katia Feltrin tot dit multimediaal drieluik met film, dans en een fotoreeks. Lees verder (deSingel.be)

Week van de Amateurkunsten 2009

Dans- Aan de WAK, die loopt van 24 april tot 3 mei 2009, nemen maar liefst 170 gemeenten deel. Heel Vlaanderen zet de deuren wijd open voor amateurkunstenaars en hun activiteiten onder de slogan 'van harte'. Het startschot wordt nu vrijdag gegeven in Damme. Lees verder (deSingel.be)

Ritje op olifant

Ritje op olifant

Sint-Gillis-Waas- Dit weekend maakte de olifant van het familiepark Harry Malter uit Heusden zijn opwachting op de aprilkermis. Tientallen kinderen en volwassenen mochten een ritje maken. Daarnaast was er ook een muzikale kroegentocht langs de acht plaatselijke cafe's. Lees verder (Nieuwsblad.be - foto Belga)

Sint-Gillis-Waas virtualiseert serverpark

Sint-Gillis-Waas- De huidige server-infrastruktuur van de gemeente is aan vervanging toe. De gemeente springt, net als vele bedrijven, op de virtualisatieboot. Daardoor is het mogelijk om op één krachtige server, verschillende virtuele servers te draaien. Deze manier van werken begint steeds meer ingang te vinden bij zowel bedrijven als overheid. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Bart Aernouts wint in Guernica

Bart aernouts

Duatlon & triatlon- Sinds Bart Aernouts voor het Be Gold project overgestapt is naar triatlon, heeft hij vooral met Ronald Gaastra aan zijn zwemmen gewerkt. Lees verder (3athlon.be - foto Belga)

Chinese bedrijven steeds vaker slachtoffer van merkenpiraterij

Marketing & sales- Chinese bedrijven die hun merk willen registreren in het buitenland worden steeds vaker slachtoffer van Chinese merkpiraten die dat voor hen reeds hebben gedaan. Zo hebben 2 cChinezen getracht niet minder dan 60 logo's en merknamen in Canada te laten registreren. Lees verder (Express.be)

Verkopen voorspellen met Google

Marketing & sales- Internetdata kunnen helpen bepaalde economische statistieken te voorspellen vooraleer die beschikbaar worden. Dat zegt Hal Varian, professor economie aan de universiteit van Californië en toevallig ook Chief Economist bij internetzoekmachine Google. Lees verder (Express.be)

Wedstrijd studentenduatlon 28 april 2009 (afgelopen)

Wedstrijd studentenduatlon 28 april 2009

escape

Duatlon & triatlon- Gespot op de studentenduatlon op 28 april? Nam je deel aan de Nieuws.be-wedstrijd? Bekijk hieronder de foto's van de deelnemers en stem op je favoriete kandidaat.

Wie de meeste stemmen op zijn/haar foto krijgt, wint een Student Off Peak abonnement voor 1 maand inclusief begeleiding bij fitnesscenter Escape !

Overtuig dus al je vrienden om op jouw foto te stemmen. Bovendien kan je ook nog deelnemen aan de wedstrijdvraag over duatlon en triatlon. Stemmen kan t.e.m. zondagavond 3 mei 2009. Maandag 4 mei 2009 worden de winnaars bekendgemaakt op Nieuws.be.

Veel succes!

Winnaars wedstrijd studentenduatlon en wedstrijdvraag

Wedstrijdvraag duatlon en triatlon

Sfeerbeelden studentenduatlon 28 april 2009: deel 1

Sfeerbeelden studentenduatlon 28 april 2009: deel 2

Sfeerbeelden studentenduatlon 28 april 2009: deel 3

Deelnemers wedstrijd studentenduatlon 28 april 2009

stemmen doe je zo:

Oproep: Dans mee en win je eigen spot op TV

Dans- Iedereen danst het liefst op muziek uit z'n jeugd. Dans op jouw muziek en win je eigen spot op tv, dankzij VLAM. Deelnemen kan tot en met 3 mei. Het spotje met de meeste stemmen wint en wordt exclusief uitgezonden op één, Canvas, VTM en 2BE. Lees verder (Danspunt.be)

Zaterdag Oostende, zondag Moeskroen

Duatlon & triatlon- Het zomerseizoen 2009 trekt zich stilaan helemaal op gang. Aanstaande zaterdag zijn de duatleten en triatleten present in Oostende. Lees verder (3athlon.be)

Voortgang van het LIFE-project Stropersbos

bos

Sint-Gillis-Waas- Het Life project eindigt op 31 december 2009. Dat betekent dat het laatste jaar van de werken is ingegaan en dat het gemeentebestuur je graag informeert over de voortgang van de werken in het Stropersbos. Lees verder (Sint-Gillis-Waas.be)

Verkeersmuren voor veiliger schoolomgeving

Sint-Gillis-Waas- In alle scholen van Sint-Gillis-Waas komen 'Verkeersmuren'. Als het project aanslaat, wil de Voetgangersbeweging het uitbreiden naar alle Vlaamse scholen. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Palmboerkens gul met ambiance

Palmboerkens: gul met ambiance

Sint-Gillis-Waas- VZW De Palmboerkens organiseren begin mei hun zevende partyweekend, twee dagen ambiance voor zowat alle leeftijdsgroepen. De vereniging is sinds haar ontstaan in 2003 flink gegroeid. Vorig jaar kwamen 2300 fuifgangers afgezakt naar hun bekende palmfuif. Dit jaar pakken ze opnieuw met een paar nieuwigheden uit. Lees verder (Nieuwsblad.be - foto Belga)

Uitslag 3° Tijdrit Triathlon en Duathlon van Oostende

Duatlon & triatlon- K.V.C. De Zeemeeuw en het Stedelijke Zwembad van Oostende stonden gisteren samen in voor de 3e editie van de duathlon en de tijdrit triathlon. Lees verder (3athlon.be)

Croes 15e in Ishigaki (JP), overwinning voor Australiër Atkinson

Croes 15de

Duatlon & triatlon- Onze langenoot Peter Croes is 15e geworden in de wereldbeker wedstrijd in Ishigaki, Japan. "Een sportieve baaldag" schreef Croes op zijn facebook pagina. Lees verder (3athlon - foto Belga)

Multinationals kopen ethisch imago via overnames

Multinationals kopen ethisch imago via overnames

Marketing & sales- Coca-Cola nam onlangs een 30%-aandeel in de Britse fabrikant van smoothies Innocent. De deal is een voorbeeld van multinationals die hun ethisch imago op willen krikken door overname van of deelneming in kleinere bedrijven die om hun ethisch zakendoen bekend staan. Lees verder (Express.be - foto Belga)

Iedereen kan dansen! - Internationale Dag van de Dans

k

Dans- Sinds 1982 wordt ieder jaar op 29 april de Internationale Dag van de Dans (World Dance Day) gevierd. Dit jaar staat de dag in het teken van inclusie. We herhalen dan ook graag nog even onze oproep rond inclusiedans. Lees verder (Danspunt.be - foto Belga)

Sterballerina Maksimova overleden

Dans- De Russische sterballerina Jekaterina Maksimova is in Moskou overleden. Ze heeft bijna 30 jaar, tot in 1998, in het Bolsjoi Theater gedanst. Maksimova is 70 geworden. Lees verder (Danspunt.be)

Kleuterboemeldag

Sint-Gillis-Waas- Zo'n 300 kleuters namen in sporthal Molenberg in De Klinge deel aan een 'Kleuterboemeldag' van de gemeentelijke sportdienst en de Stichting Vlaamse Schoolsport. Ze mochten naar hartelust hun kunnen tonen op de diverse toestellen. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Auto fotografeert verkeersborden

Sint-Gillis-Waas- Nog even een de inwoners van Sint-Gillis-Waas zullen een wagen met een rare 'toeter' door de straten zien rijden. Dat is een wagen met een camera die momenteel door Vlaanderen toert om alle verkeersborden te fotograferen. Die foto's komen later in een verkeersbordendatabank. Lees verder (Waaskrant.be)

Rêverie, een hedendaags danfestival in Gent

Dans- Van 15 tot 17 mei 2009 zal Gent bol staan van de hedendaagse dans. Verschillende dansmakers uit meerdere landen komen naar Gent om hun visie op hedendaagse dans te laten zien. Lees verder (Danspunt.be)

Nieuw te Leuven: Polyvalente dansopleiding - Tweede infosessie!

leuven

Dans- Afgelopen zaterdag hebben wij onze eerste uiteenzetting gehouden over onze nieuwe dansrichting 'eerste graad' en 'ASO sportwetenschappen optie dans' en 'TSO sport optie dans tweede graad'.  (Derde graad wordt later opgestart.)  We starten in de eerste graad met 6 volwaardige danslessen en breiden uit tot 9 en maximum 11 uren in de derde graad.  Enkele lessen kunnen gevolgd worden op vrijwillige basis en dit om een kwalitatief hoogstaande opleiding mogelijk te maken. Lees verder (Danscentrum.be)

Conservatoriumballet Mechelen bestaat 20 jaar

ballet

Dans- Het Mechels Conservatoriumballet viert zijn 20-jarig jubileum. Gedurende al die jaren heeft het Conservatoriumballet gezorgd voor dansplezier en hoogstaande dansvoorstellingen in Mechelen. Ze sluiten het feestjaar af met een balletgala, 3 balletrecitals en een tentoonstelling. Lees verder (Danspunt.be)

Luc Van Lierde wint triatlon op Lanzarote

LVL

Duatlon en triatlon- Luc Van Lierde is op het eiland Lanzarote winnaar geworden van de Volcano Triatlon. De Bruggeling liet al na vijf kilometer fietsen zijn vluchtgezel Stephen Bayliss in de steek. Bert Jammaer, die de Ironman van Lanzarote voorbereidt, eindigde als derde. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Salespromotie in entertainment helpt

Marketing en Sales- Salespromotie in de entertainmentsector helpt om de omzet te verhogen. Hoewel een onderzoek van marketingwetenschappers Bram Foubert (Maastricht) en Els Gijsbrechts (Tilburg) aantoont dat een actie niet per se meer geld oplevert, geldt dit niet voor de entertainmentsector. Lees verder (MD Weekly)

Kampioenen Artistieke Gymnastiek voor Sportiva

Sint-Gillis-Waas- Sportiva uit Sint-Gillis-Waas heeft het voorbije weekend mooie prestaties neergezet op de Vlaamse Kampioenschappen Artistieke Gymnastiek in het Limburgse Houthalen. De 11-jarige Laura Waem won goud bij de miniemen IIA met enkele nieuwigheden aan balk en grond. De 8-jarige Emma Medina Severino verbaasde zondag het publiek met een foutloos parcour. Lees verder (Waaskrant.be)

Feestneus zoekt Artiest / Artiest zoekt Feestneus?

neus

Dans- Voor de derde maal op rij organiseert de Dienst Kunsten de actie "Feestneus zoekt artiest/ Artiest zoekt feestneus", waarbij we beginnend Gents (podium)talent willen matchen met organisatoren van buurt- en straatfeestjes. Inschrijven kan tot 29 mei. Lees verder (Danspunt.be)

Nieuw cultuurprogramma Sint-Gillis-Waas

h

Sint-Gillis-Waas- Gisteravond is in Sint-Gillis-Waas het programma en folder van het nieuwe cultuurprogramma voorgesteld. Het is voor het eerst dat de gemeente zo'n uitgebreide folder aanbiedt waarin zowel het programma van Gemeenschapscentrum De Route en tentoonstellingen in de bibliotheek als de programmatie van de verschillende theatergezelschappen vervat zitten. Lees verder (Waaskrant.be - foto Belga)

Speciaalbier Duvel boekt volumegroei van 6%

duvel

Marketing & sales- Het blonde speciaalbier Duvel boekte in 2008 een volumegroei van 6%. Het segment speciaalbier is de enige groeier in de biermarkt. De groei bedraagt gemiddeld 6% per jaar. Het aandeel van speciaalbier in de gehele biermarkt is 9,0% in volume en 13,5% in omzet. De omzet van speciaalbier is jaarlijks 110 miljoen euro. Lees verder (MD weekly)

Kunstbende 2009: De winnaars

Dans- Afgelopen weekend vond in Brussel de finale plaats van de tiende editie van Kunstbende, de wedstrijd in kunst voor iedereen van 13 tot 19 jaar. In de categorie dans werden drie winnaars geselecteerd. Lees verder (Danspunt.be)

Oriëntatieproef nieuwe dansopleiding : zondag 17 mei 2009

ba

Dans- Zondag 17 mei 2009 om 18u vindt de oriëntatieproef plaats voor het 1ste, 2de en 3de middelbaar voor Middenschool en Redingenhof. Plaats van uitvoering: Danscentrum Aike Raes, Hollestraat 31, 3001 Heverlee. Lees verder (Danscentrum.be)

Vedelaarpad

Sint-Gillis-Waas- Het feestcomité van Sint-Pauwels roept iedereen op om een kunstwerk te maken rond de Rode Ridder. De werkjes krijgen een plaats langs het Vedelaarpad. 'Ook werken rond ridders en jonkvrouwen zijn welkom', zegt voorzitter Steven De Beule. 'De enige voorwaarde is dat ze weerbestendig zijn. Dat is een wandelroute van zo'n negen kilometer door Sint-Pauwels.' Lees verder (Nieuwsblad.be)

'Wet op overheidsopdrachten en pesticidenreductieplan overtreden'

groen

Sint-Gillis-Waas- Groen! is niet te spreken over de manier waarop het gemeentebestuur de heraanleg van het B-terrein van voetbalclub KFC Sporting aanpakt.  'Tijdens de jongste gemeenteraad werd een éénmalige subsidie van 25.000 euro voor KFC Sporting goedgekeurd', zeggen gemeenteraadsleden Tom Ruts en Herwin De Kind. 'Het geld moet dienen voor de heraanleg van het in slechte staat verkerende B-terrein. Daar is toch niks mis mee, zou je denken. Tot we het dossier wat nauwkeuriger bekeken.'  Lees verder (Nieuwsblad.be - foto Belga)

 

Kunst op 't Fabriek

Sint-Gillis-Waas- In natuursteenbedrijf Carrara, Kluizenhof 29, kan je vandaag van 15 tot 20uur en zaterdag van 10 tot 17uur de tentoonstelling 'Kunst op 'tFabriek' bekijken. Twintig kunstenaars tonen er hun werken. Zondag worden er vanaf 10uur boterkoeken geserveerd.  Lees verder (Nieuwsblad.be)

Een miljard boete voor Intel

intel

Marketing & sales- De Europese Commissie acht Intel schuldig aan monopoliemisbruik en legt een boete op van ruim 1,06 miljard euro. Intel gaat in beroep.  De chipproducent heeft volgens de EC met illegale kortingen de mededingingsregels overtreden. De firma betaalde pc-fabrikanten Acer, Dell, HP, Lenovo en NEC om alleen of voornamelijk Intel-processors te gebruiken. Ook het moederbedrijf van winkelketen Media Markt heeft 'Intel-only' geld gekregen.  Lees verder (Marketingconsultancy.be)

Jenson Button blikvanger Londonse Triathlon

jenson

duatlon & triatlon- Formule 1 piloot Jenson Button zal op 1 augustus deelnemen aan de triathlon van London. Hij zal dit doen om geld in te zamelen voor de 'Make-a-wish foundation'. Lees verder (3athlon.be)

Kleine oortjes

Sint-Gillis-Waas- De Gezinsbond van Sint-Pauwels en de KOD Sint-Gillis-Waas organiseren dinsdag om 20 uur de voordracht 'Draag zorg voor kleine oortjes' in 't Bovenzolken (Dries, Sint-Pauwels). Audiologe Roosje Clinckspoor geeft er info en tips om gehoorschade bij jonge kinderen te voorkomen. Toegangsprijs is 2 euro. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Nog enkele plaatsen vrij voor Nordic Walking

nordic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sint-Gillis-Waas- Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de lessenreeks Nordic Walking i.s.m. wandelclub De Gasthofstappers.  Wanneer: dinsdag 26 mei, 2, 9 en 16 juni, telkens van 19.30 tot 21 uur met afsluitende wandeling op zondag 21 juni 2009 (Klingse bostochten).  Lees verder (Sint-Gillis-Waas.be - foto Belga)

Camping Fort Bedmar viert veertigjarig bestaan

Sint-Gillis-Waas- Tijdens het Hemelvaartweekend viert camping Fort Bedmar in De Klinge haar 40-jarig bestaan met een feestprogramma voor groot en klein.  'Wij vieren onze verjaardag van 21 tot 24mei in een grote feesttent', zeggen uitbaters Ronny De Ridder en Anne Petit.  Lees verder (Nieuwsblad.be)

Oproep 12de Internationaal Seniorendansleiders Congres

dans

Dans- Van 10 tot en met 15 mei 2010 gaat het 12de Internationaal Seniorendansleiders Congres door in Gérardmer (Frankrijk). Inschrijven kan tot 1 juni 2009. Haast je, want de plaatsen zijn beperkt.  Lees verder (Danspunt.be - foto Belga)

The Romantics

Sint-Gillis-Waas- Naar aanleiding van Rerum Novarum treedt de Wase covergroep The Romantics op zaterdag 22mei vanaf 19uur op in het parochiecentrum, Sint-Gillisstraat in De Klinge. Tickets kosten 5euro en zijn verkrijgbaar via 03-770.58.15.  Lees verder (Nieuwsblad.be)

Podium: Don Quichot - Russisch Ballet Sint-Petersburg

russian

Dans- Onder de artistieke leiding van Natalia Opispova is ook deze voorstelling een ware streling voor het oog, waar de avonturen van de chevalier op de meest brilliante en betoverende manier wordt gedanst. 15 juni in Antwerpen, korting voor Danspuntleden.  Lees verder (Danspunt.be)

Square Dance aan de voet van het Atomium

Dans- Ook dit jaar organiseert de Brusselse dansclub “Dancing Hearts” een show aan de voet van het Atomium met andere clubs vanuit Frankrijk, Duitsland,… op zondag 31 mei 2009 in Brussel.  Lees verder (danspunt.be)

Bol: 52% omzetstijging via kortingscoupons

Marketing & Sales- Tussen oktober 2008 en maart 2009 heeft Bol.com 52 procent meer omzet geboekt via kortingscoupons. De mediawinkel is tevreden over de inzet van kortingscodes, die een hoge conversie koppelen aan lage kosten.  Lees verder (Marketingconsultancy.be)

90 jaar ACV Sint-Gillis-Waas

Sint-Gillis-Waas- Op zaterdag 16 mei vierden een 170-tal leden de 90ste verjaardag van ACV Sint-Gillis-Waas. Op de viering kregen een dertigtal mensen een ereteken voor jarenlange lidmaatschap.  Lees verder (Waaskrant.be)

Tentoonstellingen klikken

Sint-Gillis-Waas- Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas investeert in nieuwe tentoonstellingspanelen. De verenigingen in de gemeente zijn al een tijdje vragende partij om de huidige panelen, die versleten zijn, te vervangen. Na de zomervakantie zullen het nieuwe materiaal beschikbaar zijn.  Lees verder (Waaskrant.be)

 

Onweer: Sint-Gillis-Waas getroffen door windhoos en hagelstenen

bliksemSint-Gillis-Waas- Het Waasland is dinsdagmorgen zwaar getroffen door stormweer. Vooral in Stekene en Sint-Gillis-Waas is er veel schade en kreeg de brandweer tientallen meldingen binnen. In Meerdonk, een deelgemeente van Sint-Gillis-Waas, zijn bomen op de dijken uitgerukt en meters verder terechtgekomen. Volgens de brandweer gaat het wellicht om een kleine windhoos.  Lees verder (Belga)

Lees ook:

Hagelstenen zo groot als mijn vuist vielen uit de lucht

Honderden schadedossiers na de storm in mei

Urban dance in finale Britain's Got Talent

hip

Dans- Zoals eerder deze week aangekondigd, werd dans goed vertegenwoordigd in de finale van Britain's Got Talent . Ondertussen is de winnaar bekend: Diversity! Ze brachten wederom een spetterende street dance-act!  Lees verder (Danspunt.be - foto Belga)

Geen pesticiden in huis en tuin!

pesticide

Sint-Gillis-Waas- Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kan gevaar opleveren voor de gezondheid van mens en dier. En soms kunnen die pesticiden nog lang nawerken. Zo heeft onderzoek van het Steunpunt Milieu & Gezondheid aangetoond dat een schedelijk afbraakproduct van het allang verboden bestrijdingsmiddel DDT nu nog kan teruggevonden worden in het bloed van baby's, jongeren en volwassenen.   Lees verder (Sint-Gillis-Waas.be - foto Belga)

De nieuwe generatie ruimtelijke plannen

Sint-Gillis-Waas- Sinds 6 maart 2006 beschikt ook de gemeente Sint-Gillis-Waas over een goedgekeurd gemeentelijk ruimtelijk structuurplan. De krijtlijnen voor het ruimtelijk beleid van Sint-Gillis-Waas liggen vast en worden algemeen gekaderd in dit ruimtelijk structuurplan.  Lees verder (Sint-Gillis-Waas.be)

"Handjes in de lucht en genieten"

Duatlon & triatlon-Naast de tweede plaats voor Marino Vanhoenacker en de zesde plaats van Dennis Devriendt viel vooral de zege bij de M30 op van onze landgenoot Wim Van Linden in de 70.3 Ironman van Sankt-Pölten.   Lees verder (3athlon.be)

Beeclever lanceert digitale eCoupon

Marketing & sales- Met beeclever.com lanceert het Gentse bedrijf Dotlabs een nieuw concept binnen de markt van voordeelbonnen. Aanbieders plaatsen zelf hun promoties onder de vorm van een eCoupon op de site. De consument kan de digitale voordeelbonnen dan gebruiken in het verkooppunt of bij het kopen in webwinkels.  Lees verder (Marketingconsultancy.be)

bob

 

 

Wat is Nieuws.be?
Nieuws.be is een nieuwsaggregatie- en distributiewebsite die in de zomer van 2008 in bèta-versie op het web werd gepresenteerd. De site biedt een uitgebreid overzicht van al het binnen- en buitenlandse nieuws, verzameld door de Nieuws.be-redactie in samenwerking met diverse contentproviders.

Op Nieuws.be vindt de bezoeker een overzicht van het nieuws van de grote Belgische media, maar ook van de vakpers, de nichepers, freelancers, diverse verenigingen, belangengroeperingen en (lokale) overheden. Daarnaast kan hij het nieuws van burgerjournalisten bekijken of zelf aan Nieuws.be bijdragen, en dat steeds in tekst, beeld en geluid.

Nieuws.be is een onafhankelijke nieuwssite, dat wil zeggen dat alle nieuwsbronnen op Nieuws.be welkom zijn, mits zij zich houden aan de deontologische code die Nieuws.be hanteert.

 

Zelf nieuws publiceren op Nieuws.be?
Wil je zelf bijdragen en nieuws op onze website publiceren? Dit kan via deze link.

 

Wedstrijden bij Nieuws.be
Nieuws.be organiseert geregeld leuke wedstrijden. Bezoek dus regelmatig de website om prijzen te winnen.


Wedstrijd Bob Sinclar loopt tot donderdagavond 4 juni 2009. Nieuws.be geeft 7 exemplaren weg van zijn nieuwste cd.

 

Rubriek Solliciteren
Check zeker onze rubriek Solliciteren op Nieuws.be voor meer informatie over solliciteren, verder studeren en de jobmarkt.

 

Stage bij Nieuws.be?
Zin in een stage bij Nieuws.be? Wij zoeken stagiairs uit de richting Marketing, Office Management en Journalistiek. Interesse? Stuur je CV en sollicitatiebrief naar redactie@staff.nieuws.be.

Sint-Gillis-Waas haalt alles uit de kast voor 'Een Thuis voor een Beeld'

Sint-Gillis-Waas- Sint-Gillis-Waas is samen met Sinaai en Herzele finalist van 'Een Thuis voor een beeld', de jaarlijkse wedstrijd van de provincie Oost-Vlaanderen en Radio2. Dit jaar is de inzet het bronzen beeld Free Foxes van Caroline Coolen, ter waarde van 50.000euro.  Lees verder (Nieuwsblad.be)

Podium: Afstudeerproject 'Portretten + Werk Ontleend'

Dans- De studenten van het Koninklijk Conservatorium, opleiding dans, zijn tijdens de maand juni opnieuw te gast in Monty. Op 5 en 6 juni te zien in Antwerpen. Danspuntleden genieten zoals steeds een korting op de voorstelling.  Lees verder (Danspunt.be)

Centrumwerken gaan laatste fase in, feestelijke opening in september

Sint-Gillis-Waas- De laatste fase van de centrumwerken in Sint-Gillis-Waas is gestart. Tot begin juli wordt van het Heilig Hart tot de Nieuwstraat en in de Sint-Niklaasstraat gewerkt. 'In het stuk tussen van de Kerkstraat tussen de Nieuw- en Kasteelstraat worden aparte riolen aangelegd. In de Kasteelstraat blijft de riolering behouden. De wegenis wordt in beide straten van gevel tot gevel heraangelegd', zegt schepen Chris Lippens (CD&V).  Lees verder (Nieuwsblad.be)

Podium: High School Musical in Antwerpen!

school

Dans-High School Musical, over stoere jonge liefdeshelden. Een productie van Music Hall en Joop van den Ende Theaterproducties, op 26, 27 en 28 juni in Antwerpen.  Lees verder (Danspunt.be)

Business before pleasure? ook in de amateurkunstensector

Dans- Het Forum voor Amaterukunsten heeft een nieuwe gratis publicatie uit die organisaties in de sector ongetwijfeld zal interesseren: 'Business before pleasure… ook in de amateurkunstensector' kan je gratis aanvragen of dowloaden op hun website.  Lees verder (Danspunt.be)

Podium: Swingmusical 'Footloose'

Dans- Footloose is gebaseerd op de gelijknamige film uit de jaren '80 en is een echt dansspectakel met de bekende nummers 'holding out for a hero', 'let's hear it for the boy' en natuurlijk' footloose'. Op dinsdag 30 juni in Antwerpen.  Lees verder (Danspunt.be)

Foto verkeersborden

Sint-Gillis-Waas- Deze maand zal een auto met een camera op het dak alle wegen en verkeersborden van de gemeente fotograferen. De foto's komen in een databank van het Vlaams Gewest. Dankzij deze databank kunnen gps beter afgesteld worden en kunnen ook sluipverkeer en omleidingen in kaart worden gebracht.   Lees verder (Nieuwsblad.be)

Tweede seizoenszege voor Luc van Lierde

luc

Duatlon & triatlon- Na Hawaii 2008 zag het er even naar uit dat Luc van Lierde definitief zou stoppen met triatlon, maar zie, in 2009 is de ex-Hawaii winnaar weer springlevend.  Lees verder (3athlon.be - foto Belga)

Junior Company gaat naar PARIJS!

dans

Dans- Junior Company uit Bornem (finalist Dance.Impact 2009) heeft de 2e prijs gewonnen op het ’2ième Concours de Choréographie’ (Centre du Marais, Parijs). De dansers mogen op za. 27 juni 2009 met Di-Amant (choreografie: Kathy Van den Bergh) optreden in Parijs.  Lees verder (Danspunt.be)

De laatste dans: seizoensslotfeest Zinnema

Dans- Sluit samen met Zinnema het seizoen '08-'09 feestelijk af. Je kan genieten van twee kleurrijke hedendaagse dansvoorstellingen 'Suspect' en 'Rush'. Later op de avond kan je zelf ook de dansvloer onveilig maken op de slotparty! Zaterdag aanstaande 13 juni in Brussel.  Lees verder (Danspunt.be)

Steun aan thuiszorg

Sint-Gillis-Waas- Het gemeentebestuur is zich bewust van het feit dat een bejaarde graag zo lang mogelijk in zijn/haar vertrouwde omgeving wil blijven. Het wil de thuisverzorging van een bejaarde en de solidariteit tussen de generaties aanmoedigen door het verlenen van een financiële tegemoetkoming.  Lees verder (Sint-Gillis-Waas.be)

Dronken man valt politie aan na trouwfeest

Sint-Gillis-Waas- De rechtbank van Dendermonde veroordeelde een gewezen alcoholist, Rene V. (61) uit Sint-Gillis-Waas, tot acht maanden cel waarvan drie met uitstel. Na een trouwfeest begin oktober vorig jaar doolde hij dronken rond in de straten van Sint-Gillis-Waas. Toen de politie hem wilde oppakken om een nachtje te ontnuchteren in een cel, werd hij agressief en verzette hij zich hevig.  Lees verder (Nieuwsblad.be)

Dronken man valt politie aan na trouwfeest

p

Sint-Gillis-Waas- De rechtbank van Dendermonde veroordeelde een gewezen alcoholist, Rene V. (61) uit Sint-Gillis-Waas, tot acht maanden cel waarvan drie met uitstel. Na een trouwfeest begin oktober vorig jaar doolde hij dronken rond in de straten van Sint-Gillis-Waas. Toen de politie hem wilde oppakken om een nachtje te ontnuchteren in een cel, werd hij agressief en verzette hij zich hevig.  Lees verder (Nieuwsblad.be - foto Belga)

Social network-marketing is de trend van 2009

Marketing & Sales- De nieuwe marketingtrend van 2009 is social network-marketing. Dat blijkt uit het grote marketingtrendonderzoek van Berenschot en MarketingTribune. Nieuwkomers in de top 10 trends onder Nederlandse marketingprofessionals.  Lees verder (EZpress.eu)

Start to zumba

Sint-Gillis-Waas- Wie wil meedoen aan de nieuwe fitnesshype zumba, kan sinds deze week terecht in M's Body Gym aan de Tybaertstraat2a. Zumba combineert oefeningen met Latijns-Amerikaanse ritmes als salsa, merengue, samba, calypso en reggae. Deelname: 7 tot 75 euro. Inschrijven via 03-770.84.50. Lees verder (Nieuwsblad.be)

Oosterweel: Voka stemde niet mee bij negatief advies Gecoro

Oosterweel: Voka stemde niet mee bij negatief advies Gecoro

De Voka-vertegenwoordiger in de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro) van Antwerpen heeft niet deelgenomen aan de stemming die leidde tot een negatief advies voor de Oosterweelverbinding. Dat zegt Dirk Bulteel van Voka Antwerpen-Waasland. Lees verder (Belga)

Lees ook:
Vlaming wil Lange Wapper, Antwerpenaar niet (Belga)
Optocht tegen Lange Wapper (Belga)
Bart De Wever legt bom onder Vlaamse regering (Belga)
'Antwerpenaar niet uitgesproken voor brug of tunnel' (Nieuwsblad.be)
Rubriekbeheerder Zedelgem: Nieuws.be (REDACTIE)