Home

Vandaag

artikels 4
gebruikers 109
pageviews 123259

Duatlon en triatlon

Sorteer op Desc
1
 9 resultaten

Tweede seizoenszege voor Luc van Lierde

luc

Duatlon & triatlon- Na Hawaii 2008 zag het er even naar uit dat Luc van Lierde definitief zou stoppen met triatlon, maar zie, in 2009 is de ex-Hawaii winnaar weer springlevend.  Lees verder (3athlon.be - foto Belga)

Jenson Button blikvanger Londonse Triathlon

jenson

duatlon & triatlon- Formule 1 piloot Jenson Button zal op 1 augustus deelnemen aan de triathlon van London. Hij zal dit doen om geld in te zamelen voor de 'Make-a-wish foundation'. Lees verder (3athlon.be)

Start2triathlon

start2triathlon

Duatlon & triatlon- Je hebt je voorgenomen om aan triatlon te doen?  Hier vind je het voor jou geschikte schema om te beginnen.  Triathlon is de snelst groeiende Europese sport.  Steeds meer mensen raken ervan overtuigd dat triathlon niet langer de exclusieve bezigheid is van een aantal supermensen.  Triathlon is immers ook weggelegd voor gewone sportievelingen met wat ambitie.  Lees verder (3athlon.be)

Verstorende factoren bij training op hartfrequentie

Duatlon & triatlon- Hartfrequentiemeting biedt niet alleen veel voordelen, er zijn ook een aantal nadelen aan deze meting verbonden.  Deze nadelen kan je wel omzeilen door regelmatig de hartfrequentie als maatstaf  op training te gebruiken.  Daardoor leert men de reacties van zijn lichaam beter kennen en kan men ingrijpen wanneer nodig blijkt.  Lees verder (Cardioshop.be)

Bekende triatleten

Marc Herremans

Duatlon & triatlon- Triatlon is een combinatie van drie verschillende sporten: zwemmen, lopen en fietsen. Die moeten tijdens de wedstrijd vlak na elkaar en zonder tussenpauze worden afgelegd. Dit is heel erg zwaar voor de atleten.  Wi j hebben enkele bekende atleten op een rijtje gezet.  Lees verder (Nieuws.be- foto Belga)

Afstanden triatlon

Duatlon & triatlon- Triatlon is een multisport, dit wil zeggen dat het een sport is die uit meer disciplines bestaat.  De disciplines zijn zwemmen, fietsen en hardlopen. Er zijn verschillende versies van triatlons met verschillende afstanden. Hier vind je de verschillende afstanden terug. Lees verder (Nieuws.be)

stretchingrichtlijnen

Duatlon & triatlon- De Engelse term 'stretchen' betekent letterlijk rekken en strekken. Het is een methode om lenigheid te bevorderen of te onder-houden. Men moet een duidelijk onderscheid maken tussen stretchen als methode om lenigheidoefeningen uit te voeren en stretchen als lenigheidtraining. Hier vind je enkele stretchingsrichtlijnen terug.  Lees verder (Nieuws.be)

Afstanden duatlon

Duatlon & triatlon- Duatlon is net zoals triatlon een multisport.  Dit wil zeggen dat het een sport is die uit meer disciplines bestaat.  Duatlon bestaat uit 2 sporten en drie delen.  Eerst hardlopen, dan fietsen en terug hardlopen.  Net zoals bij triatlon zijn er verschillende versies van duatlon met verschillende afstanden. Hier vind je de verschillende afstanden terug.  Lees verder  (Nieuws.be)

vind ons leuk op Facebook

Rutger Beke

Marino Vanhoenacker

Peter Croes

Luc Van Lierde

 

 
Rubriekbeheerder Duatlon en triatlon: Yasmina